19.9.17

Απασφάλισε ο Τραμπ: Αν απειληθούμε θα καταστρέψουμε εντελώς τη Β. Κορέα


Εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή σύμμαχοί τους, η Β. Κορεά θα καταστραφεί εντελώς, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, στην ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού.
Αν η Βόρεια Κορέα δεν υποχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».

«Ο Rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε.
Έκανε ακόμη λόγο για κράτη – παρίες τα οποία αποτελούν απειλή για τον πλανήτη.
«Θα βάζω πάντα πρώτη την Αμερική, όπως κι εσείς κάνετε το ίδιο με τις χώρες σας», είπε ο κ. Τραμπ, απευθυνόμενος στους ηγέτες χωρών οι οποίοι παρακολουθούν την ομιλία του στη Νέα Υόρκη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αναφορά τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αφήνοντας αιχμές για τη Ρωσία, την Κίνα και τη δραστηριότητά τους στα συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη.
«Στην Αμερική, δεν προσπαθούμε να επιβάλουμε τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αντιθέτως θέλουμε εκείνος να λάμπει σαν παράδειγμα το οποίο οι υπόλοιποι θα θέλουν να παρακολουθούν», είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
Επίθεση και στο Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, το οποίο κατηγόρησε ότι στηρίζει το «δικτατορικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ» στη Συρία, ότι χρηματοδοτεί «τρομοκράτες όπως η Χεζμπολάχ» και ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη.
Χαρακτήρισε ακόμη «ντροπή» για τις ΗΠΑ την «πυρηνική» συμφωνία με το Ιράν, ασκώντας εμμέσως κριτική στην κυβέρνηση του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα και υπονόησε ότι στο συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξουν αλλαγές.
«Σοσιαλιστική διεφθαρμένη δικτατορία Μαδούρο»
Επίθεση εξαπέλυσε ο Ντ. Τραμπ και κατά της Κούβας, αλλά κυρίως κατά του καθεστώτος της Βενεζουέλας, το οποίο χαρακτήρισε «σοσιαλιστική διεφθαρμένη δικτατορία».
Ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να δουν το καθεστώς της Βενεζουέλας υπόλογο για την παραβίαση βασικών κανόνων της δημοκρατίας, όπως η ουσιαστική κατάργηση του κοινοβουλίου της χώρας και η αντικατάστασή του από την «Συντακτική Εθνοσυνέλευση».
Ο κ. Τραμπ χαρακτήριζε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό αποτυχημένες ιδεολογίες, καταστροφικές για τις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν ή εφαρμόζονται.
«Οι ΗΠΑ πληρώνουν το 22% του προϋπολογισμού του ΟΗΕ»
Στο πλαίσιο της πολιτικής του για μείωση της συμβολής των ΗΠΑ σε διεθνείς οργανισμούς, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι ενώ οι ΗΠΑ είναι μία από τις 193 χώρες – μέλη του ΟΗΕ, συμβάλλει σε ποσοστό 22% στον προϋπολογισμό του οργανισμού.
«Και αυτή θα ήταν μία καλή επένδυση, εάν τουλάχιστον ο οργανισμός κατάφερνε να εκπληρώσει την αποστολή του, βασικά την διατήρηση της ειρήνης σε σημεία ανά τον πλανήτη», είπε.
tribune