24.9.17

Συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων




Κατασχέθηκαν παραχαραγμένα νομίσματα των (50) ευρώ που θα χρησιμοποιούνταν σε συναλλαγές, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από χρήματα που θα
λαμβάνονταν ως ρέστα


Συνελήφθησαν έπειτα από την άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και τη συνδρομή συναδέλφων τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-09-2017 στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος προέβη σε αγορά προϊόντων από περίπτερο, προσκομίζοντας ως γνήσιο, παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, τόσο σε όχημα που είχε ενοικιάσει, όσο και στην κατοχή του, (24) παραχαραγμένα νομίσματα των (50) ευρώ  και το συνολικό χρηματικό ποσό των (900) ευρώ περίπου.

 Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε προμηθευτεί από τον 25χρονο συνεργό του παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, προκειμένου να τα θέσει σε κυκλοφορία και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που θα λάμβανε ως ρέστα, έπειτα από σχετικές συναλλαγές.