25.8.17

Συρία: Καταρρίψεις ισραηλινών και αμερικανικών UAV's από την ρωσική αεροάμυνα


Σε μια εξέλιξη ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας για όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου, αφού αφορά άμεσα και την Κυπρο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ενοποίησε την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα της με αυτή της συριακής Αεροπορίας!

Αυτό ανακοινώθηκε στην στρατιωτική έκθεση «Army-2017», που πραγματοποιείται κοντά στη Μόσχα, από τον υπαρχηγό των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, υποπτέραρχος Σεργκέι Μεσεριακόφ.
Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που ενοποιούνται επίσημα οι αντιαεροπορικές άμυνες δύο κρατών που δεν συνορεύουν και μάλιστα σε εμπόλεμη ζώνη.
Η ενιαία Α/Α άμυνα Συρίας και Ρωσίας, καλύπτει ως ακτίνα δράσης και ολόκληρη την Κύπρο μέσω των S-400 και αυτό το γεγονός έχει την δική του σημασία: κανείς δεν μπορεί να πετά επάνω από την Κύπρο, χωρίς να το θέλει η Ρωσία...
Ενα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η ανακοίνωση ότι από την αρχή του 2017 η ρωσική Α/Α στην Συρία κατέρριψε έξι εχθρικά UAV's: 3 ισραηλινά Heron, 1 αμερικανικό RQ-21, 1 τουρκικό Bayraktar και 1 αντίστοιχο με το Bayraktar το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε όμως!
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία παραδέχεται τέτοιου είδους καταρρίψεις και πρέπει να είναι η πρώτη κατάρριψη αμερικανικού αεροσκάφους πάσης φύσεως, από ρωσικό Α/Α σύστημα.
Στην ίδια ενημέρωση αναφέρθηκε, ότι η ρωσική αεροπορία προκάλεσε στη Συρία μεγάλες καταστροφές στις υποδομές του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», του ISIS, πλήττοντας αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, εργοστάσια επισκευής οπλικών συστημάτων και μέσων, περιορίζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεών του.
pronews