30.8.17

Νετανιάχου: Το Ιράν κατασκευάζει εγκαταστάσεις πυραύλων Κρουζ σε Συρία και Λίβανο για να πλήξει το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι το Ιράν κατασκευάζει εγκαταστάσεις στη Συρία και τον Λίβανο για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με στόχο να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ.

Κατά την έναρξη της συνάντησής του τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι μετατρέπει τη Συρία σε «μια βάση στρατιωτικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του δηλωμένου στόχου του να εξαλείψει το Ισραήλ».
«Επίσης κατασκευάζει εγκαταστάσεις για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με αυτό τον σκοπό, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δεχθεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δεχθεί ο ΟΗΕ», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο Νετανιάχου διατύπωσε τις κατηγορίες αυτές δύο εβδομάδες αφού ένα ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε δορυφορικές εικόνες, οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο δείχνουν μια εγκατάσταση που κατασκευάζει η Τεχεράνη στη βορειοδυτική Συρία.
Την Τετάρτη ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δράσει μονομερώς για να αποφύγει την επέκταση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.
tribune.gr