7.8.17

Τρελ-ΟΣΕ- για δέσιμο!!!

Επιβάτες...ορειβάτες !!!

Και πάλι έκανε το θαύμα του το μεταφορικό κατάλοιπο, ο ΟΣΕ! 
 Μετά τον εκτροχιασμό της εμπορικής αμαξοστοιχίας- προ διημέρου- ξεκινά η επιβατική αμαξοστοιχία το πρωΐ της Κυριακής για Αθήνα.Βάσει προγράμματος έπρεπε να φτάσει στο σταθμό Οινόης στις 14,37΄. 


 Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του σταθμού δηλώνουν στο κόσμο που περίμενε στην Οινόη, ότι θα έχει μια ...μικρή καθυστέρηση 60΄λεπτών (μόνο !!!).

Πάλι καλά, συνηθισμένοι στη "συνέπεια" του ΟΣΕ οι επιβάτες, καρτερικά, αποφασίζουν να περιμένουν κάτω από τον καύσωνα το τραίνο της "συμφοράς και της προόδου"!

  Κάποια στιγμή, γύρω στις 15,00΄καταφθάνει η...ταχεία Αθηνών Θεσσαλονίκης, κατεβάζει μερικούς επιβάτες στην Οινόη και...αγκυροβολεί εκεί λόγω βλάβης!!!
  Στο μεταξύ κατά τις 15,30 με απόλυτη συνέπεια στη...καθυστέρηση, φτάνει στο σταθμό και το τραίνο απο Θεσσαλονίκη!

  Και εδώ αρχίζουν τα ωραία:
Κατεβαίνουν οι επιβάτες για Οινόη , αλλά δεν μπορούν να βγούν από το σταθμό, γιατί τους κλείενι την πρόσβαση το χαλασμένο τραίνο που θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη!
 Φωνές, κακό, χαλασμός! Προσπαθούν οι αφιχθέντες επιβάτες να κατεβούν στις ράγες  από την άκρη του χαλασμένου τραίνου, αλλά λόγω ύψους, αδύνατον!
 Τελικά μετά από υπόδειξη συντάκτου μας, και πολύ σκέψη, αποφασίζεται οι αφιχθέντες επιβάτες με τις αποσκευές τους να περάσουν  με...αναρρίχηση (!)  μέσα από το σταματημένο τραίνο και να βγούν στην αποβάθρα του σταθμού.
  Γεγονός είναι ότι στην αναρρίχηση βοηθήθηκαν και από υπαλλήλους του ΟΣΕ που τους τραβούσαν από το χέρι για να μπορέσουν να ανεβούν στο χαλασμένο τραίνο!
 Αυτές οι καταστάσεις  θύμιζαν  Ουγκάντα, Κένυα, ...Ταγκανίκα!!!
 Αλλά τι περιμένει κανείς από έναν οργανισμό που παρατάει αφύλακτους τους συρμούς , ασυντήρητους και στη διάθεση του κάθε ψυχοπαθούς, κλέφτη και... μπογιατζή, με δυνατότητα προκλήσεως βλάβης, καταστροφής και αναγραφής  ηλιθίων και πρόστυχων γκράφιτι , σαν και αυτούς που "κοσμούσαν" το χαλασμένο τραίνο!
 Και μή χειρότερα (χοιρό-τερα)!

Efenpress