22.8.17

Πάλι Βρομά!


Κέρκυρα: Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται τρεις Ρομά -Στην ανακρίτρια την Τρίτη.


.Στην ανακρίτρια Κέρκυρας θα παρουσιαστούν την Τρίτη, τρεις Ρομά 25, 30 και 32 ετών αντίστοιχα που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση.
Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν με την αυτόφωρο διαδικασία την Κυριακή, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας και προσήχθησαν στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στο Αθηναϊκό πρακτορείο, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμη Γεωργακόπουλου, οι 3 Ρομά κατηγορούνται για τον εμπρησμό σε αγροτική περιοχή στο λιβάδι Ρόπα, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 10 περίπου στρεμμάτων αγροτικής έκτασης και ελαιοδέντρων και την άμεσα επικινδυνότητα δύο εξοχικών κατοικιών και μίας αποθήκης, με τη φωτιά να φτάνει στον προαύλιο χώρο των οικημάτων.
Οι τρεις Ρομά, οδηγήθηκαν το απόγευμα, από άνδρες του πυροσβεστικού τμήματος Κέρκυρας, στον Εισαγγελέα Κέρκυρας που τους παρέπεμψε στην Ανακρίτρια. Εκεί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη.
«Οι συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψαν την φωτιά να τυλίξει στις φλόγες τις κατοικίες, ενώ το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οδηγήθηκε άμεσα στους υπόπτους για εμπρησμό» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων.
Οι τρεις νεαροί Ρομά κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.


Πηγή:  iefimerida.gr