28.8.17

Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον Δήμαρχο Ελευσίνας


Επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Δημαρχείο Ελευσίνας από συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου μετά από λεκτική αντιπαράθεση. Εντοπίστηκε περίπου μία ώρα μετά την αιματηρή επίθεση ο δράστης σε καφετέρια και συνελήφθη. Έληγε η σύμβασή του σε έναν μήνα

Αιματηρή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι, εντός του γραφείου του Δημάρχου, με δράστη έναν 35χρονο συμβασιούχο υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, η σύμβαση του οποίου λήγει τον άλλο μήνα και δεν θα ανανεωνόταν.

Ο δράστης πήγε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο συμβασιούχος να τραβήξει μαχαίρι και να χτυπήσει με αυτό, δύο φορές στον δεξί μηρό, τον Δήμαρχο.
Στο Δημαρχείο επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ αμέσως μετά της πράξη του ο 35χρονος τράπηκε σε φυγή. Ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στην περιοχή ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία, καθώς ήταν γνωστά τα στοιχεία του δράστη στις Αρχές και 50 λεπτά μετά εντοπίστηκε σε καφετέρια της Ελευσίνας, επί της οδού Παπαγιάννη 47, όπου και συνελήφθη, ενώ μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.
O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.