2.8.17

Ο κουρέας του Κορυδαλλού, ο τσακωμός και η αδέσποτη σφαίρα


Από τύχη γλίτωσε τη ζωή της μία 29χρονη κοπέλα που καθόταν σε παρακείμενη καφετέρια και υπέστη διαμπερές τραύμα στην πλάτη από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή. Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες

Θοδωρή Παναγιωτίδη

Το περιστατικό υπενθυμίζεται πως έγινε περίπου στις 11 το βράδυ, όταν ξαφνικά μία ομάδα 9-10 ατόμων επιτέθηκαν σε βάρος του κουρέα, που καθόταν έξω από το μαγαζί του, οι οποίοι μιλούσαν ελληνικά και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν.
Τότε κάποιος από αυτούς τράβηξε όπλο και πυροβόλησε 5 φορές προς την τζαμαρία του κουρείου προκαλώντας φθορές, όμως μία σφαίρα έφυγε 50 μέτρα πιο δίπλα και τραυμάτισε σοβαρά μια 29χρονη κοπέλα που καθόταν αμέριμνη σε μία καφετέρια και έπινε το ποτό της. Η σφαίρα μπήκε από την πλάτη της και βγήκε από την κοιλιά της. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Αττικό Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο ιδιοκτήτης του κουρείου αρνείται στην Αστυνομία πως γνωρίζει τον λόγο της επίθεσης. Ο ισχυρισμός αυτός ωστόσο δεν έχει γίνει πιστευτός. Στο σημείο έγιναν 6 προσαγωγές ατόμων, τα οποία όπως προέκυψε πως δεν είχαν σχέση με την επίθεση παρά ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Αφού ελήφθησαν καταθέσεις από όλους τους, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η έρευνα της υπόθεσης που έχει χαρακτηριστικά εκφοβισμού και προσωπικών διαφορών συνεχίζεται για να διαπιστωθούν κίνητρα και δράστες, ενώ ανάμεσα στα ενδεχόμενα ελέγχθηκε και η πιθανότητα εκβιασμού, για την οποία όμως δεν προκύπτουν στοιχεία. Ούτε η μέθοδος που ακολουθήθηκε παραπέμπει σε κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον "δείχνει" προς το σενάριο προσωπικών διαφορών, για τις οποίες επί του παρόντος ο νεαρός κουρέας αρνείται να μιλήσει.
news247