30.8.17

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Λάρισα, Γρεβενά και Καστοριά


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δημιούργησαν προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων. 

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες κυρίως σε αμπελώνες της περιοχής.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κατά διαστήματα έντονη βροχόπτωση στη Λάρισα, καθώς κάποιες συνοικίες της πόλης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Αποτέλεσμα ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες.

Παράλληλα χωρίς ρεύμα βρίσκονται και κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας.

Πού θα συνεχιστεί η κακοκαιρία
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. H θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στην Κρήτη βαθμιαία τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές το πρωί στα βόρεια. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 22 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με σποραδικούς Όμβρους μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 Με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ