10.8.17

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πρέβεζα


Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τις 12:00 περίπου το μεσημέρι στη περιοχή Σκαμνουλα της Πρεβεζας.

Σύσσωμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας με όλα της τα οχήματα και η ΛΕΚ δίνουν αγώνα για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε μέχρι στιγμής μεγάλη χορτολιβαδική έκταση, θερμοκήπια και ένα παλιό εγκαταλελειμένο εργοστάσιο της περιοχής.Λίγο πριν τις 19:00 το ενεργό μέτωπο οριοθετήθηκε και οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να κρατήσουν τις φλόγες εκτός του οικιστικού ιστού.


Η φωτιά αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς το κλειστό γυμναστήριο της Πρεβεζας καθώς και προς το κοιμητήριο. Στην περιοχή βρίσκονται σπίτια, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις, κινδυνεύουν από τις φλόγες.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού με 3 Πετζετέλ. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.


Επί ποδός είναι και το Νοσοκομείο Πρέβεζας με όλες τις βάρδιες να παραμένουν στη θέση τους για κάθε ενδεχόμενο. Η ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη είναι αποπνικτική καθώς σύννεφα καπνού έχουν σκεπάσει μεγάλο μέρος της πάνω από την Λεωφόρο Ιωαννίνων, ενώ οι άνεμοι είναι εχθρικοί δημιουργώντας συνεχώς νέες αναζωπυρώσεις.
Πηγή: Mypreveza.gr /zougla.gr