27.8.17

Οι Σκοπιανοί ζητούν από τη Γερμανία να μας πιέσει για το θέμα της ονομασίας


Οι Σκοπιανοί ζητούν από το Βερολόνο να μας πιέσει για το θέμα της ομομασίας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις,ο Μπουγιάρ Οσμάνι,επισκέφθηκε  το Βερολίνο και συναντήθηκε  με τον Γερμανό ΥΦΥΠΕΞ, Michael Roth.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Roth, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια,τον Ιούλιο είχε πει ότι «κανείς, εκτός “Μακεδονίας” και Ελλάδας δεν καταλαβαίνει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, η οποία είναι εντελώς παράλογη».Το ΥΠΕΞ είχε αντιδράσει και ο Γερμανός δεν έχει προς το παρόν τουλάχιστον επανέλθει.
Ο Σκοπιανός Μπουγιάρ Οσμάνι στη συνάντηση που είχε μαζί του  εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που εκδηλώνεται και μέσω της “Διαδικασίας του Βερολίνου”, αλλά και για την απευθείας διμερή στήριξη που λαμβάνει η πΓΔΜ από τη Γερμανία.
Ο Οσμάνι μετέφερε πρόταση της κυβέρνησής  για τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Γερμανίας και των Σκοπίων, έτσι ώστε, όπως είπε, η γερμανική υποστήριξη να λάβει και τυπικό πλαίσιο. Υποστήριξε ότι η δημιουργία μίας τέτοιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής πορείας της πΓΔΜ. «Εξαλείφοντας τα υπόλοιπα εμπόδια στην πορεία για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική μας ολοκλήρωση, η “Μακεδονία” μένει αντιμέτωπη με τη διαφορά με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας μας, για την επίλυση της οποίας, ως κυβέρνηση και ως χώρα, χρειαζόμαστε βοήθεια. Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω ανοιχτά τη συμπερίληψη της Γερμανίας στην επίλυση αυτής της διαφοράς, ως μία από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με τη μεγαλύτερη επιρροή», τόνισε ο Οσμάνι. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία διαφορά που έχει μεγαλοποιηθεί εξαιτίας της μακράς ύπαρξής της και της κατάχρησής της για μικροπολιτικούς λόγους και η οποία προκαλεί βαθιές συναισθηματικές αντιδράσεις στις δύο χώρες, που δυσκολεύουν την επίλυσή της.
Από τις δηλώσεις Ροθ που έχουν έως τώρα δημοσιευθεί στα σκοπιανά ΜΜΕ, ο ΥΦΥΠΕΞ της Γερμανίας δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε επί της συγκεκριμένης «πρότασης» του σκοπιανού αντιπροέδρουΤο σοβαρό ερώτημα, πάντως, που προκύπτει, είναι με ποια λογική προτείνεται στη Γερμανία να διαμεσολαβήσει σε ένα ζήτημα διμερές, ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, του οποίου μάλιστα έχει επιληφθεί ο ίδιος ο ΟΗΕ.
militaire
_______________________________________
Σχόλιο: "Μάθανε πως πηδ....... και πλάκωσαν και οι γύφτοι (...βρομά)!
Juan