31.8.17

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θυμήθηκε την «Κόκκινη Μηλιά»: «Τα σύνορα μας φτάνουν από την Μογγολία μέχρι την... Θεσσαλονίκη»


Ο Ρ.Τ.Ερντογάν για άλλη μια φορά θυμήθηκε το Ματζικέρτ, την «Μεγάλη Επίθεση» εναντίον του Ελληνικού Στρατού που άνοιξε τον δρόμο για την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Τουρκίας και έκανε αναφορά στο «Κόκκινο Μήλο»   (“Kizil Elma”) που είναι το σύμβολο του Παντουρκισμού ανοίγοντας εκ νέου θέμα διεκδίκησης εδαφών από γειτονικές χώρες και φυσικά ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.

Πάλι επανήλθε στην γνωστή θεωρία περί «συνόρων της καρδιάς» και ζήτησε από τους Τούρκους να κάνουν στροφή στον Παντουρκισμό! Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι η Τουρκία ως έχει με τα τωρινά της σύνορα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
O Παντουρκισμός αναγνωρίζει ως λίκνο των Τούρκων το μεγάλο Τουράν μια ασαφώς αχανής έκταση που εκτείνεται από την Μογγολία μέχρι τον Καύκασο. Σε αυτό προστίθενται τα εδάφη της άλλοτε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι απαιτήσεις των Τούρκων φτάνουν τουλάχιστον μέχρι την Θεσσαλονίκη!
Στο ζήτημα της «Κόκκινης Μηλιάς» είχε αναφερθεί και ο Εθνομάρτυρας Πατροκοσμάς στις περιβόητες προρρήσεις του.
“Οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους, το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαπτιστεί και το άλλο θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά”.​
Όπως αναρτήθηκε χθες  στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Προεδρίας ο Tayyip Erdogan μιλώντας σε εκδήλωση δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Liberal:
«Άλλα είναι τα επίσημα σύνορα της χώρας μας, άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα σύνορα της καρδιάς μας περιλαμβάνουν όλα τα μέρη στα οποία ζουν αυτοί που τους βλέπουμε σαν αδέρφια και μας βλέπουν σαν αδέρφια. Στους επισκέπτες  μας από την Συρία, τους λέω πως η Τουρκία είναι και δική σας πατρίδα».
πηγή:pronews