13.8.17

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Κάλαμο - Πληροφορίες για φλεγόμενα σπίτια


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στον Κάλαμο, κοντά στους Αγίους Αποστόλους, όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια και κατασκηνώσεις. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το πύρινο μέτωπο να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ γίνεται λόγος για φλεγόμενα σπίτια.
Επίσης, οι δύο κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή έχουν εκκενωθεί. 
Στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Γιασημάκη τις προσπάθειες τους ενισχύουν 2 αεροσκάφη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο κ. Γιασημάκης έκανε έκκληση, ώστε να καταφθάσουν περισσότερα εναέρια μέσα. 
Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από την φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί άμεσα ο Κάλαμος. 
Σημειώνεται πως στο χωριό του Καλάμου βρίσκονται περίπου 4.000 άνθρωποι ενώ η παραλία του Καλάμου δεν απειλείται από την πυρκαγιά. Η διεύθυνση των ανέμων μεταφέρει με μεγάλη ταχύτητα το μέτωπο της φωτιά προς το Καπανδρίτι. 
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το skai.gr