30.8.17

Aνενόχλητη η κυβέρνηση Ε.Ράμα εκδιώκει τον Ελληνισμό της Χιμάρας λόγω... τουρισμού (εικόνες)

Αν,παραμυθάδες και δειλοί της "κυβέρνησης" αρχίσετε απελάσεις  5.000 Αλβανών την ημέρα, τι λέτε θα σταματήσουν οι Αλβανοί τους διωγμούς ; Ναι ή Όχι; Έχετε, παρά τις κομματικές σας "πεποιθήσεις", Ιερή υποχρέωση με κάθε τρόπο να προστατεύσετε τους Έλληνες στα κατεχόμενα της Β. Ηπείρου...."γκέγκε";  Juan

_Με συστηματικό τρόπο η εθνικιστική σοσιαλιστική κυβέρνηση Ε.Ράμα στην Αλβανία συνεχίζει το «πογκρόμ» που έχει εξαπολύσει κατά του Ελληνισμού με το ελληνικό κράτος να δείχνει αδύναμο να την εμποδίσει και έτσι σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χιμάρας θα συνεδριάσει εκτάκτως στο αλβανικό χωριό Κούτσι της περιοχής Βρανίστι για να εγκρίνει τα νέα σχέδια βάση τα οποία θα απαλλοτριωθούν και θα κατασχεθούν οι ελληνικές περιουσίες με πρόσχημα τον... τουρισμό.

Για όσους δεν έχουν καταλάβει η ιδιοκτησία αποτελεί τον  βασικό λόγο παραμονής κάποιου σε μια συγκεκριμένη χώρα. Η ιδιοκτησία είναι το πιο βασικό συστατικό παρουσίας μιας μιας μακραίωνης μειονότητας σε έναν τόπο.
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπωντας την ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης ελληνικής μειονότητας. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου και είναι πιο εύκολο να «μεταφερθείς» αλλού.
Η κυβέρνηση Ράμα οδεύει προς την «τελική λύση» ακριβώς όπως έκαναν ολοκληρωτικά καθεστώτα στο παρελθόν όταν προχωρούσαν σε εξανδραποδισμούς εθνοτήτων από τα υπό έλεγχο εδάφη τους.
Το σχέδιο το οποίο παρουσιάζεται ως ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής της Χιμάρας περιέχει ένα λεπτομερές ντοκουμέντο όπου καθορίζονται οι παραθαλάσσιες περιοχές που θα κρατικοποιηθούν για να παραχωρηθούν για την κατασκευή νέων τουριστικών οικισμών που θα εγκριθούν σύμφωνα με το νέο νόμο "Περί ανάπτυξης τουρισμού".
Ο νόμος αυτός νομιμοποιεί την απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης και την κατεδάφιση ιδιωτικής περιουσίας εντός αυτών των εκτάσεων για την κατασκευή των νέων τουριστικών οικισμών. 
Το Himara.gr διαθέτει ολόκληρο το ντοκουμέντο το οποίο αποτελεί μέρος του νέου πολεοδομικού σχεδίου που περιμένει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χιμάρας για να αρχίσει η εφαρμογή της τελικής αλλοίωσης της περιοχής και τον ξεριζωμό του ελληνικού πληθυσμού της μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού, μια μέθοδο παρόμοια με αυτήν που εφαρμόζουν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα στην Κύπρο και σε άλλες περιοχές με ελληνικό πληθυσμό εντός της τουρκικής επικράτειας.
Στους χάρτες φαίνονται οι περιοχές που θα απαλλοτριωθούν ενώ οι επιχείρησης και περιουσίες που ήδη έχουν κατασκευαστεί εντός αυτών των περιοχών θα κατεδαφιστούν. Ξεκινώντας από την παραλιακή περιοχή του χωριού της Παλάσα της Χιμάρας, η οποία θα απαλλοτριωθεί ολοκληρωτικά, την παραλιακή περιοχή του χωριού Κοντράκια που θα απαλλοτριωθεί κατά 50% όπως και η παραλιακή περιοχή στο χωριό Δρυμάδες.
Ακολουθεί η περιοχή της Ιεράς Μονής του Αγίου Θεοδώρου στο χωριό Προφήτης Ηλίας, η περιοχή Γυαλί στο χωριό Βουνό και Πάνορμος στην Χιμάρα. Από την λίστα δεν απουσιάζουν και άλλες γνωστές περιοχές όπως αυτή του κόλπου της Κακομέας στο Λούκοβο.
Πρόκειται για χιλιάδες εκτάρια πανάκριβης παραλιακής γης όπου ήδη υπάρχουν επιχείρησης και περιουσίες που ανήκουν στους Έλληνες κατοίκους της περιοχής. Το σχέδιο επεκτείνετε και σε άλλες περιοχές όπως τους Αγίους Σαράντα, τα Εξαμίλια και την Κονίσπολη.
Στους χάρτες που θα δείτε παρακάτω, με μωβ χρώμα έχουν σημαδευτεί οι περιοχές που θα απαλλοτριωθούν και οι λοιπές όπου υπάρχουν κτίσματα τα οποία θα κατεδαφιστούν.pronews