25.8.17

“Τρεις στις 7 μοίρες τουρκικών F-16 επιχειρησιακά λειτουργικές”! Μεγάλες ελλείψεις πιλότων


Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι πολλές σ΄ ότι έχει να κάνει με τους αριθμούς των παραβιάσεων,αλλά ασήμαντες σ΄ ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνονται. Η έλλειψη έμπειρων πιλότων στην τουρκική αεροπορία είναι εμφανέστατη στον αέρα και όπως λένε οι πληροφορίες για να μπορέσουν οι Τούρκοι να καλύψουν τα κενά θα περάσουν χρόνια.

Οι στατιστικές για τους πιλότους που διαθέτει η τουρκική αεροπορία ανά αεροσκάφος είναι τραγικές. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ακόμα για έναν χειριστή ανά δύο F-16.
Η προσπάθεια να επανέλθουν στην ενεργό δράση πιλότοι που είχαν αποχωρήσει δεν απέδωσε. Ένας στους έξι πήραν την απόφαση επιστροφής,λένε οι στατιστικές. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι από επτά μοίρες F-16, επιχειρησιακά λειτουργικές μπορούν να θεωρούνται μόνο οι τρεις!
Όλα αυτά εξηγούν ίσως εν μέρει την επιμονή των Τούρκων να δίνουν το παρών με μεγάλους αριθμούς παραβιάσεων στο Αιγαίο,οι οποίες όμως γίνονται απλά για να καταγράφονται τα νούμερα και να δημιουργούνται εντυπώσεις.
Δεν πρέπει να υποτιμούμε την τουρκική αεροπορία και νομίζουμε ότι οι χειριστές μας δεν το κάνουνε. Έχουν όμως άπειρες ιστορίες να διηγηθούν από τα ευτράπελα με τους Τούρκους “νεοσσούς” στο Αιγαίο…
militaire