13.7.17

Βίντεο: Ξεκίνησε η κατασκευή των τουρκικών stealth μαχητικών F-35A - Η απειλή παίρνει «σάρκα και οστά»!


Η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη  βίντεο που έχουν καταγραφεί στάδια από την κατασκευή της ατράκτου του πρώτου μαχητικού«stealth» F-35A που θα αποκτήσει η  Αεροπορία της Τουρκίας (ΤΗΚ).

Σύμφωνα με την σχετική συμφωνία που προβλέπει μεταφορά τεχνολογίας και συμπαραγωγή, η Τουρκία έχει αποκτήσει τη σχετική τεχνογνωσία.
Το κομμάτι αυτό θα δοθεί στη συνέχεια στην αμερικανική Northrop Grumman όπου θα το συναρμολογήσει μαζί με τα υπόλοιπα που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία και άλλες βιομηχανίες από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατασκευής του μαχητικού.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραδοθεί στην ΤΗΚ τον Μάιο του 2018.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζονται και άλλα προγράμματα που δείχνουν τις δυνατότητες της ΤΑΙ, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα κατασκευής των F-16 και των επιθετικών ελικοπτέρων εγχώριας κατασκευής και έως ενός σημείου και σχεδίασης.
Θα κατασκευαστούν συνολικά 100 μαχητικά για την Αεροπορία (ΤΗΚ) και άλλα 16 της έκδοσης VSTOL "B" για το τουρκικό αεροπλανοφόρο Anadolu του τουρκικού Ναυτικού (TDK).

pronews