9.7.17

Τo YPG απειλεί ανοικτά με εκδίωξη τις τουρκικές δυνάμεις από την Βόρεια Συρία! (φωτό)


Σε μια στιγμή που τα σενάρια πληθαίνουν, όσον αφορά επικείμενη ένοπλη παρέμβαση της Τουρκίας στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν, το κουρδικό κόμμα PYD αναγγέλλει αντεπίθεση και εκδίωξη των Τουρκικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία.

Το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα PYD, που έχει τη διακυβέρνηση των κουρδικών εδαφών στη βόρεια Συρία, είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, κυρίως συνιστώσα με τον ένοπλο βραχίονά του, τις YPG, στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και συμμετέχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακήρυξε ότι θα εκδιώξει τους Τούρκους κατακτητές και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους από τα εδάφη που έχουν καταλάβει στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
Η απάντηση του PYD έρχεται αφού έγινε γνωστό από την Τουρκία ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
«Εμείς, το γενικό συμβούλιο του PYD, καταδικάζουμε και αποκηρύσσουμε τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η τουρκική κατοχή και οι μισθοφορικές δυνάμεις της σε περιοχές της Εφρίν και της Αλ Σάχμπα (βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού) και θεωρούμε ότι αυτή η επίθεση στρέφεται ενάντια σε όλο τον κουρδικό και συριακό λαό», αναφέρει το PYD σε ανακοίνωσή του.
«Διαβεβαιώνουμε τον λαό μας στη Ροζάβα και στη βόρεια Συρία ότι δεν θα κάνουμε οικονομία προσπαθειών μέχρι η τουρκική κατοχή αποτύχει και εκδιωχθεί από όλες τις περιοχές που έχει καταλάβει», αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του PYD.
To PYD κάλεσε σε ενότητα όλα τα κόμματα της Συρίας, συριακά και κουρδικά, για να εκδιωχθούν οι Τούρκοι από το συριακό έδαφος.
pronews