11.7.17

Γιατί “διαφημίσαμε” τη βολή-ρεκόρ του Leopard και χαλάσαμε την έκπληξη στους Τούρκους


To ΓΕΣ θεώρησε ότι έπρεπε να ανακοινώσει την βολή-ρεκόρ όπως τη χαρακτήρισε, του Leopard στα 5800 μέτρα σε άσκηση που έγινε στην περιοχή του Έβρου. Προφανώς κάποιοι συμφωνούν με την επιλογή και κάποιοι όχι.

Όσοι συμφωνούν θεωρούν ότι η ανακοίνωση μιας τέτοιας επιτυχίας θα προβληματίσει τους Τούρκους. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που διαφωνούν και λένε ότι δεν είναι κατανοητό ,γιατί θα πρέπει να ξέρουν οι Τούρκοι οτιδήποτε επιτυγχάνουμε για την αντιμετώπισή τους αν και όταν χρειαστεί. Νομίζουμε ότι η δεύτερη άποψη είναι πλειοψηφική, γιατί προσεγγίζει περισσότερο τη κοινή λογική. Οι Τούρκοι έμαθαν χωρίς κόπο, κάτι που πετύχαμε αλλά που δεν είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουν, ειδικά τώρα που έπαψε να ΄ναι…έκπληξη.
Οι ασκήσεις και τα αποτελέσματα που έχουν δεν πρέπει να αξιοποιούνται για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτό νομίζουμε ότι είναι κατανοητό και αποδεκτό απ΄ όλους.Αν κάποιοι παρασύρθηκαν σ΄ αυτό το παιχνίδι της “επικοινωνίας” έκαναν λάθος και κάποιος θα πρέπει να τους επαναφέρει στον δρόμο της κοινής λογικής.
Ελπίζουμε τουλάχιστον η “πατέντα” που φαίνεται ότι βρήκαν κάποιοι εντός Ελλάδος να μπορέσει να αξιοποιηθεί από τα ΕΑΣ και να ΄χει κάποιο κέρδος. Αν πράγματι έχουμε τη δυνατότητα βολής στα 5.800 μέτρα σημαίνει ότι καταφέραμε να αυξήσουμε την απόσταση επιτυχούς βολής κατά 1 χλμ , τουλάχιστον σύμφωνα μ΄ όσα αναφέρουν τα σχετικά εγχειρίδια.
militaire