5.7.17

Απομένει μόνο η στιγμή που θα αρπαχτούμε με τον τούρκο και τους συνεργάτες του

BY 242424V
Η απόφαση των πετρελαϊκών κολοσσών να προχωρήσουν σε εξόρυξη ενέργειας από την Κυπριακή ΑΟΖ δείχνει ότι η Τουρκία εισέρχεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Ο νεοθωμανός σουλτάνος μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα του Ιουλίου στρώνει το χαλί της επίθεσης εναντίον της Ελλάδος.

Μπροστά του έχει όλες τις γεωπολιτικές παραμέτρους τις οποίες προσπαθεί με διπλωματικά τσαλίμια να τις επηρεάσει.
Αυτή την χρονιά που πέρασε το πρώτο πράγμα που θέλησε να κάνει ήταν να αποδυναμώσει την συναισθηματική σχέση που έχει η Ρωσία με την Ελλάδα και με «δώρα» εισήλθε στα τσαρικά ανάκτορα με το προσωπείο του φίλου και πέτυχε λυκοφιλία με τον Πούτιν, τίποτα άλλο προς το παρόν.
Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι ο πυροκροτητής των εξελίξεων είναι το δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου στο Ιρακινό Κουρδιστάν που θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στην χώρα του και στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Γνωρίζει το χαμένο της υπόθεσης από την στιγμή που οι ΗΠΑ του προέδρου Τραμπ θέλουν εδώ και τώρα Κουρδικό Αυτόνομο Κράτος στην Μ. Ανατολή που θα γίνει ο θεματοφύλακας των δυτικών συμφερόντων στην ενεργειακή αυτή κρίσιμη περιοχή του πλανήτη.
Αν βάλουμε και τις άλλες σκοτούρες που έχει ο σουλτάνος με την υποβόσκουσα κοινωνική-οικονομική κρίση στο εσωτερικό του , απομένει στους σχεδιασμούς του η ενεργειακή αντιπαροχή στο Αιγαίο και την Αν, Μεσόγειο ώστε να εξισορροπήσει άλλες απώλειες.
Ήταν αναμενόμενο το υπό εν δυνάμει σύσταση Κουρδικό να αποτελεί σημείο αποτυχίας των Διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ως φαίνεται.
«Η Τουρκία επιθυμεί τη διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, τα οποία δεν αποκλείεται να τα χρησιμοποιήσει στο μέλλον.
Τσαβούσογλου: Θέλω στρατό στην Κύπρο και αν χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσω» iefimerida.gr/ 4 Ιουλίου 2017
Η απόφαση των πετρελαϊκών κολοσσών να προχωρήσουν σε εξόρυξη ενέργειας από την Κυπριακή ΑΟΖ δείχνει ότι η Τουρκία εισέρχεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Στους οθωμανικούς σχεδιασμούς απομένει μόνο η ¨ενεργειακή αντιπαροχή» του Αιγαίου που κάποτε του την υποσχέθηκαν, αλλά σήμερα οι πρώην φίλοι του Δυτικοί μετά την συμμαχία που συνέπηξε με τους Ρώσους του την πήραν πίσω, αλλά και για ένα ακόμη λόγο διότι τα ενεργειακά του Αιγαίου μπορούν μέσω μνημονικών διαδικασιών να χρησιμοποιηθούν από αυτούς τοκογλυφικά δεόντως.
Έμπροσθεν των οφθαλμών μας με τον πιο εναργές τρόπο ξεδιπλώνετε το σχέδιο που προαποφασίστηκε πριν πολλά χρόνια στο ανώτερο επίπεδο λήψης γεωπολιτικής και γεω-οικονομικής απόφασης .
« η διάλυση της Τουρκίας και ο οικονομικός τεμαχισμός της Ελλάδος σε ζώνες ενεργειακής εκμετάλλευσης»
Η μνημονιακή καθημερινότητα με το ανεπαρκές πολιτικό δυναμικό να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα που σκάζουν συνέχεια.
Η Βαλκανική φωτιά που αναζωπυρώνεται με τον υποβόσκοντα αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, επιδοτούμενη γενναία από τον σουλτάνο.
Οι πυρήνες των τζιχαντιστών μέσα στην Ελλάδα που ακόμα δεν μίλησαν και οι σχέσεις τους με τους γείτονες.
Και δυστυχώς άλλα πολλά συνθέτουν το εκρηκτικό μίγμα για να πυροδοτήσει ο σουλτάνος το σκηνικό εμπλοκής με την Ελλάδα… πριν ή μετά την ανακήρυξη του Κουρδικού.
Όλα όσα βιώνουμε και όσα έρχονται είναι σημάδια ότι εισήλθαμε με φόρα στα γεγονότα που οδηγούν τον Ελληνισμό στην Κωνσταντινούπολη, όπως με σαφήνεια μας περιέγραψαν οι Άγιοι Πατέρες μας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί με το όπλο της ΠΙΣΤΗΣ μας επί λόγχης.
Με πίστη και ελπίδα