31.7.17

Οι Αλβανοί αισθάνονται ότι τους «απείλησε» ο Πρ. Παυλόπουλος

Σιγά τις νερόβραστες απειλές. Απειλή θα ήταν - και θα έπρεπε να ήταν- η απέλαση 5.000 αλβανών κάθε εβδομάδα μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα.Όλα τα άλλα είναι λόγια...της πλώρης, για να έχουμε να λέμε...Juan/Efenpress

_________________________
«Απειλητικές» χαρακτηρίζει ο αλβανικός Τύπος τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, σχετικώς προς τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Ράμα εις βάρος των Βορειοηπειρωτών και των περιουσιών τους, γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

Η… «απειλητική» δήλωσις Παυλόπουλου, συνεχίζει η «ΕΣΤΙΑ», κατά την ομιλία του προς το Συνέδριο των Ηπειρωτών στην Πρέβεζα, ήταν μια αναφορά στους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, με την επισήμανση ότι η Ελλάς τούς αντιμετώπισε με αγάπη και συμφώνως προς το διεθνές δίκαιο, οπότε την ίδια αντιμετώπιση αναμένει και από την Αλβανία για την ελληνική μειονότητα.
Προφανώς, γράφει η «ΕΣΤΙΑ», ο αλβανικός Τύπος θορυβείται από την διαφαινόμενη ελληνική αντίδραση στην προσπάθεια των Τιράνων για ένταξη στην EE, το στίγμα της οποίας έχει ήδη δώσει το ΥΠΕΞ και το οποίο προσδιόρισε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας:
«Μόνον οι χώρες πού γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου, πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Προσέθεσε δε ότι «ή προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία» κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
tribune