27.7.17

Τι κάνει ο Σαμαράς στην Κίνα;


Δεν είναι τυχαίο. Ο ίδιος ως πρωθυπουργός, είχε στηρίξει και είχε «τρέξει» προσωπικά την επένδυση της cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ένα έργο που είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Η συνέχεια γνωστή. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευαν και ιδεολογικά στην επένδυση αυτή, τελικά όλοι κατάλαβαν την σημασία της με την ίσως και ιστορικού περιεχομένου ομιλία του Αλ.Τσίπρα στην τελετή εγκαινίων της νέας σύμβασης που έγινε μεγαλοπρεπώς στο Ζάππειο.

Όμως ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ κάλεσε στο Πεκίνο τον Αντώνη Σαμαρά να του εξηγήσει τις σκέψεις του και να συζητήσουν, παρόντος του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Λι γιά το νέο πρότζεκτ που αφορά την φρέσκια μεταρρυθμιστική πολιτική της Κίνας. Ποια είναι αυτή; Οι υπηρεσίες, ο τομέας ICT (Information Communication Technology) καθώς και η τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης εντός της Κίνας.
mmexport1501075410132.jpg
Δηλαδή, για δουλειές ο λόγος και η δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με την Ελλάδα. Ακόμα μίλησαν γιά επενδύσεις αλλά και γιά την πορεία της Ευρώπης  και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας και η σύζυγός του παρέθεσαν δείπνο στο ζεύγος Αντώνη και Γεωργία Σαμαρά, το οποίο πραγματοποιήθηκε  σε ειδική αίθουσα στην Απαγορευμένη Πόλη. Αύριο, μετά την συνάντηση που θα έχει με το πρόεδρο της COSCO, ο Αντώνης Σαμαρά ταξιδεύει γιά την πόλη Κουμπούγι, στην κινεζική έρημο όπου θα μιλήσει σε συνέδριο για το περιβάλλον και την οικονομία.
dikaiologitika.gr