3.7.17

Το άβατο των τσιγγάνων στο πάρκινγκ του τρόμου στο Ηράκλειο και τα «θερμά» περιστατικά.


Οπως έγραψε το CretePlus.gr στις 30 Ιούνη, απίστευτα πράγματα συνέβησαν εκείνη την ημέρα το πρωί στο πάρκινγκ της Ικάρου, στο Ηράκλειο, με πρωταγωνιστές τους καταληψίες του χώρου!
Συμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες Ρομά, οι οποίοι έχουν στησει καταυλισμό, για άγνωστο λόγο, άρχισαν να τρακάρουν με τα οχήματα τους, άλλα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών!

Κάποια στιγμή μάλιστα, φαίνεται πως τσακώθηκαν μεταξύ τους και αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιά σε ένα από τα ΙΧ (τυπου Κλούβα), που έχουν στην κατοχή τους. Από την ένταση του καυγά συμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες έτρεχαν να κρυφτούν!
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνο το πρωί και μετά από τις καταγγελίες για τις ζημιές στα αυτοκινητα παρενέβησαν αστυνομικοί, οι οποιοι μάλιστα προχώρησαν και σε συλλήψεις! Το πάρκινγκ του... τρόμου όπως εχει μετονομαστεί πλέον, αποτελεί μια ανοικτή πληγή χρόνων που δε λέει να κλείσει... Είναι ένα ιδιότυπο άβατο, αφού παρα τις συνεχείς καταγγελίες και τα περιστατικά δολιοφθορών, επιθέσεων σε πολίτες και απειλών προς αυτούς, λύση δεν έχει δοθεί.
Την ίδια ώρα άλυτο παραμένει και το θέμα του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια, καθώς και για αυτό το ζήτημα δεν έχει παρθεί οριστική και ουσιαστικη απόφαση. Κατά καιρούς έχουμε δει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όμως μέχρι σήμερα οι Ρομά παραμένουν στην έκταση δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλειου... αμετακίνητοι.
http://www.creteplus.gr
Αν καταφέρνει το..."αιγυπτιαριό" να τρομοκρατεί τους κρήτες, τότε τι να πούμε!!!
Juan