7.7.17

Στυγερή δολοφονία στη Ζάκυνθο: Μπράβος «έσφαξε» 20χρονο Αμερικανό τουρίστα


Συγκλονισμένη ολόκληρη η Ζάκυνθος από το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά της Ζακύνθου...

Συγκλονίζει από το πρωί η είδηση της δολοφονίας 22χρονου (και όχι 20χρονου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει) Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ του Λαγανά. Ενός νεαρού που είχε φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του.
Ένας τουρίστας που έτρεξε για να γλιτώσει αλλά δεν τα κατάφερε.
Οι δράστες τον κυνήγησαν και έξω από το μπαρ, τον πρόλαβαν και σταμάτησαν τα χτυπήματα μόνο όταν εκείνος έπεσε αναίσθητος και αιμόφυρτος μπροστά τους. Η είδηση μεταδίδεται ήδη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ακόμα ένα στυγερό έγκλημα στην περιοχή του Λαγανά.
Φίλοι του θύματος καταθέτουν από το πρωί και προσπαθούν να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν και το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται τόσο ο αρχικός καυγάς μέσα στο μπαρ όσο και τα όσα ακολούθησαν έξω από αυτό με την δολοφονική επίθεση στον 22χρονο.
«Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα» είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού. Ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ως δράστης έχει συλληφθεί ένας 33χρονος Σέρβος που εκτελούσε χρέη μπράβου στο συγκεκριμένο μπαρ. Οι αστυνομικοί εκτός από τον Σέρβο έχουν προσαγάγει και άλλα επτά άτομα και εξετάζουν την εμπλοκή τους στο έγκλημα.
Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και αμέσως μετά αλλεπάλληλες μαχαιριές που προκάλεσαν τον θάνατό του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από ακατάσχετη αιμορραγία.
«Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού. 
Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη ο πορτιέρης που είναι και υπεύθυνος του μπαρ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ίδιος έχει εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και έφτασαν ταχύτατα στο σημείο έκαναν και 7 προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτοι για το έγκλημα.
Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας
Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα μέσα σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά. Για άγνωστο λόγο η παρέα του Αμερικανού τουρίστα τσακώθηκε με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ και τα πράγματα πήραν πολύ γρήγορα απρόβλεπτη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συμπλοκή πήρε μέρος και ο 32χρονος πορτιέρης και υπεύθυνος του καταστήματος. Πρόκειται για Σέρβο με Βρετανικό διαβατήριο, που ήδη έχει συλληφθεί.
Στο μπαρ επικρατεί πανικός. Κάποια στιγμή βγαίνουν μαχαίρια και τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Αμερικανός τουρίστας τρέχει να σωθεί αλλά είναι αδύνατον. Βγαίνει από το μπαρ και τον κυνηγούν. 20 μέτρα πιο κάτω τον πιάνουν και ο θάνατός του είναι μαρτυρικός. Δέχεται άγρια χτυπήματα σε όλο του το σώμα και αφήνει την τελευταία του πνοή.
Η αστυνομία ειδοποιείται και φτάνει στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ. Δεν μπορεί όμως να σώσει τον τουρίστα που δέχθηκε την ομαδική επίθεση. Διακομίζεται επίσης γρήγορα σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Οι συλλήψεις και οι κάμερες ασφαλείας
Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος. Ο πορτιέρης και υπεύθυνος του μπαρ συλλαμβάνεται μαζί με έναν από τους μπάρμαν. Ακόμη ένας ανακρίνεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση.
Ο άτυχος 20χρονος είχε φτάσει στο νησί της Ζακύνθου πριν από λίγες μέρες για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Όπως έλεγαν φίλοι του στις πρώτες τους καταθέσεις σε αστυνομικούς δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και δεν προκάλεσε επίσης κανέναν μέσα στο μπαρ.
Συγκλονίζει από το πρωί η είδηση της δολοφονίας 22χρονου (και όχι 20χρονου όπως αρχικά είχε διαρρεύσει) Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ του Λαγανά. Ενός νεαρού που είχε φτάσει στο νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Ένας τουρίστας που έτρεξε για να γλιτώσει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες τον κυνήγησαν και έξω από το μπαρ, τον πρόλαβαν και σταμάτησαν τα χτυπήματα μόνο όταν εκείνος έπεσε αναίσθητος και αιμόφυρτος μπροστά τους. Η είδηση μεταδίδεται ήδη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ακόμα ένα στυγερό έγκλημα στην περιοχή του Λαγανά. Φίλοι του θύματος καταθέτουν από το πρωί και προσπαθούν να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν και το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται τόσο ο αρχικός καυγάς μέσα στο μπαρ όσο και τα όσα ακολούθησαν έξω από αυτό με την δολοφονική επίθεση στον 22χρονο. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα» είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού. Ο θάνατός του προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ως δράστης έχει συλληφθεί ένας 33χρονος Σέρβος που εκτελούσε χρέη μπράβου στο συγκεκριμένο μπαρ. Οι αστυνομικοί εκτός από τον Σέρβο έχουν προσαγάγει και άλλα επτά άτομα και εξετάζουν την εμπλοκή τους στο έγκλημα. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και αμέσως μετά αλλεπάλληλες μαχαιριές που προκάλεσαν τον θάνατό του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από ακατάσχετη αιμορραγία. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν και εμάς. Τους φωνάζαμε αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού.  Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη ο πορτιέρης που είναι και υπεύθυνος του μπαρ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ίδιος έχει εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και έφτασαν ταχύτατα στο σημείο έκαναν και 7 προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτοι για το έγκλημα. Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα μέσα σε πολυσύχναστο μπαρ του Λαγανά. Για άγνωστο λόγο η παρέα του Αμερικανού τουρίστα τσακώθηκε με παρέα Σέρβων που επίσης διασκέδαζε στο μπαρ και τα πράγματα πήραν πολύ γρήγορα απρόβλεπτη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συμπλοκή πήρε μέρος και ο 32χρονος πορτιέρης και υπεύθυνος του καταστήματος. Πρόκειται για Σέρβο με Βρετανικό διαβατήριο, που ήδη έχει συλληφθεί. 

Στο μπαρ επικρατεί πανικός. Κάποια στιγμή βγαίνουν μαχαίρια και τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο Αμερικανός τουρίστας τρέχει να σωθεί αλλά είναι αδύνατον. Βγαίνει από το μπαρ και τον κυνηγούν. 20 μέτρα πιο κάτω τον πιάνουν και ο θάνατός του είναι μαρτυρικός. Δέχεται άγρια χτυπήματα σε όλο του το σώμα και αφήνει την τελευταία του πνοή. Η αστυνομία ειδοποιείται και φτάνει στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ.
 Δεν μπορεί όμως να σώσει τον τουρίστα που δέχθηκε την ομαδική επίθεση. Διακομίζεται επίσης γρήγορα σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί δεν καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο θάνατός του αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 
Οι συλλήψεις και οι κάμερες ασφαλείας Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν το οπτικοακουστικό υλικό του καταστήματος. 
Ο πορτιέρης και υπεύθυνος του μπαρ συλλαμβάνεται μαζί με έναν από τους μπάρμαν. Ακόμη ένας ανακρίνεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση. Ο άτυχος 20χρονος είχε φτάσει στο νησί της Ζακύνθου πριν από λίγες μέρες για τις καλοκαιρινές του διακοπές. 
Όπως έλεγαν φίλοι του στις πρώτες τους καταθέσεις σε αστυνομικούς δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και δεν προκάλεσε επίσης κανέναν μέσα στο μπαρ.

pronews