30.6.17

Νέο SMS με «κωδικό» από τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη


Νέα εμφάνιση των απαγωγέων - η δεύτερη μέσα σε ένα τετραήμερο - του 54χρονου κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη υπήρξε το απόγευμα της Τετάρτης, κι ενώ συμπληρώνονται τρείς μήνες ομηρίας του.

Οι απαγωγείς έστειλαν SMS στον αδελφό του 54χρονου επιχειρηματία, με συγκεκριμένο «κωδικό» - τον ίδιο με άλλα μηνύματα τους - προκειμένου να επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του.

Φέρεται σε αυτό το τελευταίο γραπτό μήνυμα να ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τα λύτρα που συγκεντρώνει η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν πάλι «δείγματα ζωής» του 54χρονου ομήρου ή να υποχωρούν στις απαιτήσεις τους που είναι της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ενώ η οικογένεια δηλώνει ότι μπορεί να παραδώσει 8 -10 εκατ. ευρω.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν αισιοδοξία ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι υγιής και η περίοδοι σιωπής ή μη εμφάνισης ιχνών ζωής του ομήρου αποτελούν τακτική και μέσο πίεσης των δραστών. Επιπλέον εκτιμούν ότι οι απαγωγείς έχουν δημιουργήσει συνθήκες για πολύμηνη «κράτηση» χωρίς απρόοπτα του 54χρονου αλλά και χωρίς να κινούν υποψίες.

Σημειώνεται ότι πριν από 13 περίπου ημέρες η οικογένεια του ομήρου είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι «σταματά τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς λόγω έλλειψης στοιχείων ότι ο 54χρονος συγγενής του είναι στην ζωή κι ασφαλής».

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η κίνηση υπήρξε μετά από συνεννόηση με την ΕΛΑΣ λόγω της αργής πορείας των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς και του αδιεξόδου που υπήρχε λόγω της τεράστια διαφοράς της τάξης των 30 - 40 εκατ. ευρώ. Κι όπως φαίνεται αυτή η τακτική είχε σχετική επιτυχία.

Ετσι προ πέντε ημερών οι δράστες της αρπαγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έστειλαν το πρώτο SMS όπου δήλωσαν την επανεμφάνιση τους και προ λίγων ωρών έστειλαν το δεύτερο με πιο σαφές ενδιαφέρον.

Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ενώ ο 54χρονος κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιό τους.

Η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια το ποσό περιορίσθηκε στα 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ.

tovima