12.6.17

Συνέντευξη Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην Quotidien: Ο Ελληνικός Φοίνικας γεννιέται από τις στάχτες του!


Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εμπρός"

«Το να πάρεις συνέντευξη από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, αποτελεί σκάνδαλο». Με αυτή την φράση ξεκινά το ρεπορτάζ από την Αθήνα, της μεγάλης διαδικτυακής εφημερίδας Quotidien. Η ιστοσελίδα, η οποία δέχεται περί τα 3 εκατομμύρια επισκεπτών ετησίως, αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα συστημικά Μέσα της Γαλλίας. Η επιρροή της θεωρείται τέτοια που η σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «κατέβηκε» απροειδοποίητα λίγες μέρες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.


Αυτό δεν πτοεί τον δημιουργό της, τον σερβικής καταγωγής Γάλλο δημοσιογράφο Πιερ Γιοβάνονβιτς. Ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικά θέματα, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία σε μεγάλες γαλλικές εφημερίδες, και συνέχισε ως συγγραφέας παγκοσμίως ευπώλητων βιβλίων, μετά το αμερικανικό οικονομικό κραχ του 2008. Στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2012 άρχισε να ασχολείται με το «φαινόμενο Χρυσή Αυγή». Κατά μία συγκυρία, βρισκόταν στην Αθήνα την ημέρα της χολλυγουντιανής εμπνεύσεως συλλήψεως του Αρχηγού και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και ήταν ο μόνος Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος κάλυψε σε αποκλειστικότητα τα γεγονότα έξω από την ΓΑΔΑ.

Επισκέφθηκε την εβδομάδα που πέρασε την Αθήνα όπου πραγματοποίησε επιτόπιο ρεπορτάζ, και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, ο οποίος του παραχώρησε συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας ακολουθούν. Μέσα στις πρώτες είκοσι τέσσερεις ώρες, εξήντα χιλιάδες αναγνώστες την διάβασαν, σχολιάζοντας την παραπληροφόρηση σχετικά με την Χρυσή Αυγή, και την πλήρη άγνοια των Γάλλων για τα πραγματικά γεγονότα στην Ελλάδα.

«Ο Μιχαλολιάκος είναι σήμερα ο μόνος ικανός να δώσει πολιτικές απαντήσεις» «Η σύλληψή του είχε μεταδοθεί σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου το 2013 ... Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από αίτημα ξένων δυνάμεων, ανέπτυξε ένα σχέδιο για να φυλακίσει αυτόν που είχε γίνει το σύμβολο της Ελληνικής αντίστασης απέναντι στα σχέδια λιτότητας που επιβάλλονταν από τους τραπεζίτες του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά πώς να βάλεις στην φυλακή έναν Έλληνα βουλευτή που προστατεύεται από βουλευτική ασυλία; Οι δικηγόροι των Αθηνών βρήκαν την λύση, ένα κείμενο που επιτρέπει να συλλαμβάνεται ένας βουλευτής όταν εμπλέκεται σε «εγκληματική οργάνωση». Οι πολιτικοί βρήκαν μια συνεργάσιμη δικαστή, και ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, ο μόνος που αντιτίθεται στην υποδούλωση του ελληνικού λαού στους ξένους τραπεζίτες, συνελήφθη την αυγή και φυλακίστηκε με μια σκηνοθεσία των μέσων ενημέρωσης αντιγραμμένη σε όλα τα σημεία από αυτήν του Ντομινίκ Στρως-Καν, περιφερόμενος με τις χειροπέδες μπροστά από τις κάμερες». Και συνεχίζει: «Σκέφτηκαν ότι αυτό θα αρκούσε για να σβήσει την Χρυσή Αυγή από την ελληνική πολιτική σκηνή. Πέντε χρόνια αργότερα, ελλείψει αποδείξεων, η δίκη δεν προχωρεί».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην συνέχεια στην προφυλάκιση του Νικολάου Μιχαλολιάκου και τα φωτογραφικά νομοθετήματα με τα οποία αποστερήθηκε η Χρυσή Αυγή της κρατικής επιχορήγησης, στην απαγόρευση των διανομών τροφίμων και την επιχείρηση φίμωσης της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας από την κρατική τηλεόραση και επισημαίνει ότι σκοπός είναι να αποτραπούν οι Έλληνες από το να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή. «Αυτό είναι δημοκρατία…» σχολιάζει, «ή μάλλον πράξεις μιας πραγματικής δικτατορίας για να εμποδίσει να ακουστεί η αντιπολίτευση», και κάνει την σύγκριση με το καθεστώς του Τίτο ο οποίος φυλάκισε όλους τους αντιπάλους του.

Προβλέπει δε ότι «η Χρυσή Αυγή μπορεί πράγματι να φέρει ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θεωρείται από τους Έλληνες (ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει) ως ο μόνος πολιτικός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού απέναντι στους τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες». Αναφέρεται επίσης στην διαφθορά των πολιτικών, τις λίστες των τραπεζών UBS και HSBC, τις υποθέσεις Γιάννου Παπαντωνίου, Μαργαρίτας Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, ενώ κάνει λόγο για «προδοσία του Τσίπρα» απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ν. Μιχαλολιάκος: Μετά την εποχή του ψεύτικου χρήματος, έρχεται η εποχή των Καισάρων

Εντυπωσιασμένος από την προσωπικότητα, τις γνώσεις και τις ερμηνευτικές της Ιστορίας ικανότητες του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο Πιερ Γιοβάνοβιτς, εξομολογείται ότι από τις εκατοντάδες συνεντεύξεις πολιτικών και καλλιτεχνών που έχει κάνει, δύο θα μείνουν στην μνήμη του. Μέχρι τώρα, η προσωπικότητα του Ζακ Ατταλί, του ανθρώπου που δημιουργεί τους Γάλλους Προέδρους, από τον Μιττεράν ως τον Μακρόν (δείτε σχετικό άρθρο της ΕΜΠΡΟΣ στο φ. 198, σελ. 4-5 ), και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, τον οποίον θεωρεί τον πλέον πραγματιστή και σε επαφή με την εποχή του.

Π.Γ: Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ επέβαλλαν το 4ο μνημόνιο στην χώρα σας. Είναι ακόμη πιο βίαιο από τα άλλα, ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους. Η ερώτηση την οποίαν μου θέτουν οι αναγνώστες τακτικά εδώ και χρόνια είναι «γιατί οι Έλληνες δεν επαναστατούν;»

Ν.Γ.Μ: Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το σύστημα που συνδέει στενά τον κόσμο της Οικονομίας με τον κόσμο της Πολιτικής, οδήγησε τον λαό στην παθητικότητα. Αυτό με θλίβει πολύ. Οι μόνοι που έχουν την δύναμη να επαναστατήσουν εναντίον αυτής της καταστάσεως είναι οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Γι’ αυτόν τον λόγο μας πολεμούν τόσο, και μας επιτίθενται διαρκώς. Τα Μέσα δεν μιλούν ποτέ για εμάς παρά μόνο μεροληπτικά και αρνητικά, και χωρίς να μας δίνουν τον λόγο.

Π.Γ. : Ήμουν παρών στην σύλληψή σας εδώ στην Αθήνα, αντίγραφο αυτής του Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος εξετέθη σε μια αγέλη δημοσιογράφων σε ζωντανή μετάδοση σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, για να δοθεί στο γεγονός παγκόσμια προσοχή.

N.Γ.Μ.: ΄Ηταν ένα τηλεοπτικό θέαμα, μια σκηνοθεσία για να προκαλέσει τον φόβο στους Έλληνες που μας ακολουθούσαν, που μας στήριζαν. Έκτοτε αποδείξαμε ότι είχαν άδικο. Το 2013 ήμασταν το πέμπτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, σήμερα είμαστε το τρίτο.

Π.Γ: Πώς ζήσατε την εμπειρία της φυλακής;

N. Γ.M: Με αξιοπρέπεια. Είμαι υπερήφανος γιατί φυλακίστηκα για τις ιδέες μου. Το να θυσιαστεί κανείς για τις ιδέες του, είναι τιμή. Στην συνέχεια ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ερωτάται για τις συνθήκες κράτησης και την προεκλογική εκστρατεία μέσα από την φυλακή. Απαντώντας αναφορικά με τον αποκλεισμό της τρίτης πολιτικής δυνάμεως της χώρας από την κρατική τηλεόραση, επισημαίνει ότι «δεν τους ενοχλούν απλά αυτά που λέμε, αλλά η απήχηση που έχουν στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός μας ακολουθεί».

Ερωτηθείς για τα τωρινά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι στις νέες δημοσκοπήσεις είναι 10% αλλά «πιστεύω ότι είμαστε ψηλότερα. Με τον αγώνα μας και την αποφασιστικότητά μας, θα είμαστε πολύ πιο ψηλά», τονίζει.

Οι δανειστές των βασιλέων

Π.Γ.: Ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ κατασκευάζει 80 δισ. ευρώ χωρίς αντίκρυσμα κάθε μήνα, εδώ και δύο χρόνια, δήλωσε όμως ότι η Ελλάδα δεν θα επωφεληθεί από αυτά. Ένας ολλανδός βουλευτής εξήγησε πρόσφατα στον κ. Ντράγκι ότι και οι 69 νομισματικές ενώσεις που δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διαλύθηκαν. Περιμένετε ότι θα κλείσουν όλες οι τράπεζες;

N. Γ.M.: Ζούμε στην εποχή του ψεύδους, του κατασκευασμένου χρήματος, που αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της παγκοσμιοποίησης η οποία θα καταστρέψει τα εθνικά κράτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζεται από τα κράτη που έχουν ισχυρές εθνικές ταυτότητες (Πολωνία, Ουγγαρία, κλπ). Πιστεύω ότι είμαστε στην τελική φάση αυτού του πολιτισμού την οποία περιγράφει ο Oswald Spengler στην «Παρακμή της Δύσεως», και κατά την οποία το χρήμα αποτελεί την εξουσία. Ζούμε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας νέας. Όμως με τον Εθνικισμό δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα. Δείτε τι συνέβη στην Γαλλία. Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, το 35% των Γάλλων ψήφισαν υπέρ μιας ανεξάρτητης Γαλλίας. Οι δυνάμεις οι οποίες είναι αντίθετες στην παγκοσμιοποίηση είτε είναι δεξιά είτε αριστερά, εάν συνεργάζονταν, θα μπορούσαν να νικήσουν.

Π.Γ.: Εάν πάρετε την εξουσία το 2019, ποιος θα είναι ο υπουργός οικονομικών σας; Θα βγαίνατε από το ευρώ αμέσως; Πώς θα τυπώνατε νόμισμα;

Ν.Γ.Μ: Δεν θα έπαιρνα κάποιον από τον κόσμο των τραπεζιτών, του συστήματος αυτού. Είναι ιδεολογική και πολιτική επιλογή μας να έχουμε εθνικό νόμισμα, γιατί μια χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα, δεν είναι ελεύθερη. Το πρόβλημα δεν είναι το πώς θα τυπωθεί το νόμισμα, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης. Ξέρετε, εάν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, η Ε.Ε. και η Γερμανία θα υφίσταντο απώλειες πολλαπλάσιες του χρέους της Ελλάδος. Αλλά και η παγκόσμια οικονομία, γιατί το ευρώ θα υφίστατο υποτίμηση έναντι του δολλαρίου. Εάν η Ελλάδα είχε εθνική ηγεσία οι Έλληνες θα μπορούσαν να αποσπάσουν την επιβίωσή τους. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο σχέδιο. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το ευρώ, πάρα πολύ ακριβά. Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την εθνική παραγωγή . Έχουμε φθάσει στο σημείο χώρες του Τρίτου Κόσμου να κατασκευάζουν αυτοκίνητα ενώ εμείς να μην έχουμε αυτοκινητοβιομηχανία. Και αυτό είναι ένα παλιό σχέδιο. Δεν ήθελαν η Ελλάδα να έχει βιομηχανία και κυρίως να μην χρησιμοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, τις πηγές ενέργειας και κυρίως το πετρέλαιο.

Πολεμιστές ή Λογιστές;

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην πώληση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος επισημαίνει ότι πωλήθηκαν έναντι 45 εκατ. ευρώ, όταν τα δύο μεγάλα κόμματα χρωστούν στις τράπεζες 400 εκατ. ευρώ. Και τονίζει: «Αυτές οι συναλλαγές δεν θα έχουν καμία νομιμότητα για μας στην Χρυσή Αυγή . Δείτε τι έγινε στην Αίγυπτο με την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ από τον Νάσερ». Ο δημοσιογράφος, έχει μελετήσει τις ομιλίες του Αρχηγού της Χρυσής Aυγής και του επισημαίνει ότι συχνά αντιπαραθέτει την δόξα των Ελλήνων πολεμιστών με τους Γερμανούς λογιστές. «Το γεγονός και μόνον ότι η πολιτική έχει υποταχθεί στην οικονομία, είναι απαράδεκτο», απαντά ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος. «Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ έγραφε ότι οι πιστωτές των βασιλέων είναι οι βασιλείς της εποχής μας. Είναι απαράδεκτο να κυβερνούν τον κόσμο αυτοί που έχουν το χρήμα στα χέρια τους, και μάλιστα χρήμα που δεν το απέκτησαν με την εργασία τους αλλά με τόκους. Ο Ναπολέων υπήρξε θύμα αυτού του νόμου. Τα όπλα του Ουέλιγκτον ήσαν πληρωμένα από τους τραπεζίτες του Λονδίνου».

Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος επισημαίνει ότι τα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank βρίσκονται στο Σίτυ του Λονδίνου, και δεν είναι κατ’ ουσίαν Γερμανική τράπεζα. «Ξέρετε, η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Απόδειξη ο στρατός της. Δεν υπάρχει στην Ιστορία μεγάλη χώρα χωρίς πραγματικό στρατό. Αυτοί που έβαλαν χρήματα για την ανασυγκρότηση της Γερμανίας μετά τον πόλεμο, δεν το έκαναν δωρεάν».

«Πόσον καιρό θα αντέξει η Ελλάδα;», ερωτά ο δημοσιογράφος. Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος αναφέρεται στον Γάλλο φιλόσοφο Αλαίν ντε Μπενουά, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν δύο είδη θανάτου, ο γρήγορος και ξαφνικός, και ο αργός, το σάπισμα που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Της Γαλλικής Επανάστασης προηγήθηκαν έτη αποσύνθεσης. Και αυτή η οικονομική κρίση μπορεί να κρατήσει για χρόνια. Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην κατάρρευση της Γουολ Στριτ στις 29 Σεπτεμβρίου 2008 και την θεωρία της «διαρκούς οικονομικής κρίσεως» του Ελβετού οικονομολόγου Marc Chesney. Ο κ. Μιχαλολιάκος επισημαίνει ότι όλος ο κόσμος πληρώνει εκείνη την κρίση των Αμερικανών. «Ο καπιταλισμός πεθαίνει, αλλά πόσο καιρό θα κρατήσει η επιθανάτια αγωνία δεν γνωρίζουμε».

Ανεργία και εκμετάλλευση

Ο δημοσιογράφος ερωτά για τις ελληνικές επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν την χώρα. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ότι «ακόμα και πριν την οικονομική κρίση οι επιχειρήσεις άρχισαν να φεύγουν με την υπογραφή της συμφωνίας GATT. Μου έκανε εντύπωση ότι κατά την συνάντηση των G7 o Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ο οποίος πριν τις εκλογές μιλούσε για εθνικό προστατευτισμό, κερδίζοντας έτσι εκατομμύρια ψήφων των Αμερικανών, μιλά τώρα για την απελευθέρωση του εμπορίου. Τρία δισεκατομμύρια ανθρώπων, Κινέζοι, Ινδοί, κ.ά. είναι σκλάβοι οι οποίοι εργάζονται για ένα δολάριο την ημέρα. Το σύστημα παίρνει αυτά τα προϊόντα και τα πουλά στην Αμερική, και την Ευρώπη. Αλλά αυτό καταστρέφει τις οικονομίες των χωρών και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία και στην φτώχεια».

Δημογραφικό και αυτοκτονίες

Π. Γ.: Σε δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης αναφέρεται ότι το ποσοστό των γεννήσεων είναι πολύ χαμηλό και με αυτούς τους ρυθμούς, σε 60 ή 80 χρόνια, δεν θα υπάρχει πια Ελλάδα.
N.Γ. M : Είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες γινόμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την χώρα. Για την Χρυσή Αυγή το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος είναι το δημογραφικό.
Π. Γ.: Εξαιτίας της κρίσεως και της ανεργίας οι Έλληνες δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους να είναι μέρος του Αύριο, και έτσι προτιμούν να μην κάνουν παιδιά;
N.Γ.M: Αυτή η ιδέα είναι απατηλή. Οικονομικές κρίσεις είχαμε πολλές, αλλά ποτέ οι Έλληνες δεν σταμάτησαν να κάνουν παιδιά. Οι άνθρωποι ήταν ακόμη πιο φτωχοί από ό,τι σήμερα, και αυτό δεν τους εμπόδισε. Είναι το «American Way of Life», ο καταναλωτισμός που επιβάλλουν τα Μέσα στις οικογένειες, και αυτή η παρακμή δημιουργεί το δημογραφικό πρόβλημα. Θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα πολιτισμού και πρόβλημα ηθικό.

Το Αύριο

Ερωτώμενος για το ζήτημα των αυτοκτονιών οι οποίες σχετίζονται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής επεσήμανε ότι «πριν από 50 ή 60 χρόνια, η Ελλάδα γνώρισε μια οικονομική κρίση πολύ πιο σοβαρή από αυτή. Αλλά τότε οι άνθρωποι δεν αυτοκτονούσαν εξαιτίας των χρημάτων, επειδή είχαν ηθικές αρχές, πίστευαν στον θεό, στην οικογένεια, και αυτά τους βοηθούσαν να μάχονται στην ζωή. Σήμερα, βλέποντας το ποσό του τραπεζικού λογαριασμού τους να μειώνεται, αυτοκτονούν. Το ποσοστό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα ήταν από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, ενώ τα υψηλότερα καταγράφονταν στις πλούσιες Σκανδιναβικές χώρες. Στην Γαλλία, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών συναντάται στην Ταϊτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους», επισημαίνει.
Π.Γ.: Πώς βλέπετε το αύριο της Ελλάδος;
Ν.Γ.Μ. Με πολλά προβλήματα. Αλλά η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή. Ελπίζω, με την βοήθεια του Θεού, ότι οι Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες θα μπορέσουν να κυβερνήσουν την χώρα που είναι προτεκτοράτο εδώ και δυο αιώνες.
Π.Γ.: Θέλω να σας κάνω μια προσωπική ερώτηση. Κατά τον Ησίοδο, η Κλωθώ είναι αυτή που υφαίνει την κλωστή της ζωής κάθε ανθρώπου. Πότε συνειδητοποιήσατε ότι είχατε ένα ξεχωριστό πεπρωμένο;
Ν.Γ.Μ. Βλέπω την ζωή μου πρώτα από όλα ως καθήκον προς την πατρίδα μου. Αλλά είναι βέβαιον ότι και η Κλωθώ, η μοίρα, η τύχη, πρέπει να μας ευνοούν για να προχωρούν τα πράγματα στην ζωή μας. Πιστεύω στο πεπρωμένο. Τουλάχιστον είναι βέβαιον ότι μετά τον θάνατό μου δεν θα πάω φυλακή! Μην ξεχνάτε πως μετά την Γαλλική Επανάσταση γεννήθηκε μια αυτοκρατορία, αυτή του Ναπολέοντα. Η ιστορία είναι γεμάτη παράδοξα.

Π.Γ.: Ο υπερπληθωρισμός λόγω της εκτύπωσης των χρημάτων των Επαναστατών, οδήγησε τον Ναπολέοντα στην εξουσία. Η ΕΚΤ κάνει στις μέρες μας ακριβώς αυτό που έκαναν οι Επαναστάτες: ψεύτικο χρήμα. Αυτό περιμένετε;
N.Γ.M : Ο Oswald Spengler έγραψε πως «μετά την εποχή του χρήματος έρχεται η εποχή των Καισάρων».
Π.Γ.: Η εποχή των δικτατοριών, θέλετε να πείτε;
N. Γ.M : Η Εποχή των Καισάρων. Θα ήταν η καλύτερη λύση για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Την εύχομαι.
Π.Γ.: Το μήνυμά σας στους Γάλλους αναγνώστες, μετά την εκλογή ενός τραπεζίτη επικεφαλής της Γαλλίας;
N. Γ.M : Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν εξελέγη ως Πρόεδρος, ενώ στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπεί παρά μια μειοψηφία ψηφοφόρων, ακόμη περισσότερο, εάν προσθέσουμε τον αριθμό όσων απείχαν και το ένα εκατομμύριο Γάλλων που ψήφισαν λευκό. Εύχομαι την επιτυχία των Γάλλων πατριωτών στις βουλευτικές εκλογές (σ. μ. αύριο 11 Ιουνίου, και επαναληπτικές στις 18 Ιουνίου). Λέω στον Γαλλικό λαό «Μην είστε χλιαροί. Εάν η κα Λεπέν ήταν πιο μαχητική, θα είχε λάβει περισσότερες ψήφους».
Π.Γ.: Πώς βλέπετε την προδοσία του λαού από τον Αλέξη Τσίπρα;
Ν.Γ.Μ.: Αισθάνομαι οίκτο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζονται ως μπολσεβίκοι αλλά επιβάλλουν στους Έλληνες μια άγρια καπιταλιστική πολιτική ακραίας σκληρότητας; Είναι τραγικά πρόσωπα σύμφωνα με τα κριτήρια της Ελληνικής τραγωδίας. Ξέρετε στις ελληνικές τραγωδίες η λύση του δράματος έρχεται συχνά μέσω του «από μηχανής θεού». Ο Τσίπρας πήγε στην Κούβα να θρηνήσει τον Φιντέλ Κάστρο στην κηδεία του και αμέσως μετά είχε μυστική συνάντηση στην Γαλλία με τους τραπεζίτες Ρόθτσιλντ. Επομένως, πρέπει να είναι κανείς ή σχιζοφρενής ή καιροσκόπος.


Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής