26.6.17

Ανοίγουν τα «αμπάρια» του Noor1 στη Βουλή – Επίκειται πολιτικός σεισμός


Στο κόκκινο αναμένεται να εκτιναχθεί το πολιτικό θερμόμετρο για την πολύκροτη υπόθεση του Noor1 και τις πολιτικές διαστάσεις που έχει πάρει με αφορμή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει προστασία για να προβεί σε αποκαλύψεις αναφορικά με άλλους εμπλεκόμενους και τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναμένεται να σηκώσει το γάντι που πέταξε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με επίκαιρη ερώτηση, μονάχα όμως για το σκέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού.

Αν και ο κ. Καμμένος έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, από το περιβάλλον του κάνουν λόγο για αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πάταγο, αναφορικά με τον εντοπισμό του πλοίου με τους δύο τόνους ηρωΐνης προ τριετίας αλλά και για τους μυστηριώδεις θανάτους εννέα βασικών μαρτύρων!

Το Μέγαρο Μαξίμου την ίδια ώρα έχει σηκώσει κατακόρυφα την πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ, δεδομένου ότι κρίθηκε πως η ταύτισή της με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται με το ναρκοπλοίο, αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διεμβολίσει τη ΝΔ και να υπογραμμίσει τις «αγκυλώσεις» και τη διαπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα συμφέροντα αυτά.
Το Μαξίμου σήκωσε το γάντι («όταν το ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο»), ζητώντας από τη ΝΔ να πάρει θέση για την ουσία της υπόθεσης, να κατονομάσει τον επιχειρηματία ή τους επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από αυτήν και να εξηγήσει γιατί η ηγεσία της τον ή τους υπερασπίζει με τέτοιο σθένος.
Πέραν των τεσσάρων ανακοινώσεων που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στο θέμα αναφέρθηκε (για πρώτη φορά σ’ αυτά τα τρία χρόνια) ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης.
Ο πρωθυπουργός συγκεκριμένα μίλησε για «εγκληματικές ενέργειες που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής και μας αφήνουν όλους εμβρόντητους, όπως η άθλια υπόθεση του «Noor 1″ με τους δύο τόνους ηρωίνης και τους μυστηριώδεις ταυτόχρονους θανάτους πολλών εκ των κρίσιμων μαρτύρων της υπόθεσης”.
Αλλά και χθες, κυβερνητικές πηγές κατηγορούσαν εκ νέου τη ΝΔ ότι «ταυτίζεται άκριτα με επιχειρηματίες, αποδεχόμενη σκοτεινές μεθόδους υποκλοπών και εκβιασμών».
Η ΝΔ επέμεινε να μην αναφέρεται σε ονόματα. Την Παρασκευή ωστόσο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος κάθε υπευθύνου της «σκευωρίας» που, όπως τονίζει, στήθηκε σε βάρος του. Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του λιμενικού ο οποίος φέρεται να συνομιλεί με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη.
Εν τω μεταξύ, στον… δρόμο έμεινε η «διαρρεόμενη» πρόταση μομφής που εφέρετο αποφασισμένη να καταθέσει η Ν.Δ. κατά του Π. Καμμένου. Εξάλλου, για την αξιωματική αντιπολίτευση αλλιώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη υπόθεση και αλλιώς κατέληξε: η οδός Πειραιώς επιχείρησε να στοχοποιήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας βάσει απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών έχοντας ως τελικό στόχο τη συνολική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, και κατέληξε… σχεδόν απολογούμενη για τη στάση της, εν μέσω έντονης εσωστρέφειας στην οδό Πειραιώς με ουκ ολίγα στελέχη να κατηγορούν την ηγεσία για νέα ταύτιση με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Την ίδια ώρα ωστόσο, φωτιά στο πολιτικό παρασκήνιο έχουν βάλει οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για πρώην υπουργό της ΝΔ ο οποίος ενεπλέκη και άσκησε πιέσεις στον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για να αλλάξει τις καταθέσεις του για το πλοίο Noor1.

tribune