19.6.17

Βόμβες Κοντονή: Δεν θα περάσει ο αποπροσανατολισμός με το Noor1


Δεν θα περάσει ο αποπροσανατολισμός από την υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του NOOR1 για να προταχθούν ήσσονος σημασίας παρατυπίες του κανονισμού των φυλακών, ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Αφορμή για την παρέμβαση ήταν η αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Παπαθεοδώρου για «βορβορώδεις αποκαλύψεις για την λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος» ύστερα από δημοσίευμα εντύπου του ομίλου Μαρινάκη για επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με καταδικασμένο εφοπλιστή που εμπλέκεται στην υπόθεση του NOOR1.
«Βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να απαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα», απάντησε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «αν έχει συμβεί οποιαδήποτε παρατυπία στον κανονισμό της φυλακής θα ελεγχτεί. Όμως η υπόθεση αφορά την έλευση στην Ελλάδα 2,1 τόνων ηρωίνης».
«Θα περίμενα άλλου τύπου παρεμβάσεις όταν ένας ένας οι μάρτυρες της δίκης εξαφανίζοντας από προσώπου γης ή όταν ο καταδικασμένος έδωσε συνέντευξη για την οποία ο Τύπος που ασχολείται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως η παρατυπία στον κανονισμό της φυλακής, δεν είπε κουβέντα», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε ότι «η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα ενεργοποιουμένης της δικαστικής συνδρομής σε ξένο κράτος. Εύχομαι κανείς Έλληνας πολίτης να μην εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση». «Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις ούτε η δικαιοσύνη ούτε η κυβέρνηση θα καμφθεί να φτάσει την υπόθεση στο τέλος», τόνισε ο Στ. Κοντονής.
Ο Θ. Παπαθεοδώρου είπε ότι «δύο τινά συμβαίνουν: ή όλα αυτά είναι ψέματα και πρέπει να τα διαψεύσετε με τρόπο απόλυτο ή έχουν ψήγμα αλήθειας και τότε θα πρέπει να τα διερευνήσετε εις βάθος».
Ο Στ. Κοντονής τόνισε ότι η διάχυση 2,1 τόνων ηρωίνης αποτελεί «έγκλημα εις βάρος της νεολαίας» και δεσμεύθηκε ότι «αυτό δεν θα μείνει έτσι και να το ξέρουν πολύ καλά. Όχι μόνο δεν μας έχει εμποδίσει κανένας αλλά συνεχίζεται η διαδικασία κανονικά».
Ακόμη ο υπουργός αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα και συνέστησε «καλό θα είναι οι εκδότες να υπογράφουν τα ανυπόγραφα άρθρα που είδα δημοσιευμένα».
«Έχει κινητοποιηθεί το σύμπαν που είναι τοποθετημένο σε μία πλευρά για να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι δεν είναι οι 2,1 τόνοι ηρωίνης, αλλά κάτι άλλο. Αν υπήρξε επικοινωνία εκτός ωραρίου που επιτρέπεται. Αυτό τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης δεν θα τον πετύχουν», τόνισε ο Στ. Κοντονής.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπου ο υπουργός είπε ότι θα δοθούν πληρέστερες απαντήσεις.

tribune