28.6.17

Απαγορεύεται η διαδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια


Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται οι διαδηλώσεις την Πέμπτη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων. Ποιο το σκεπτικό της απόφασης. Την παραίτηση Τόσκα ζητά η ΝΔ

"Φρένο" στη διαδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια βάζει με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διάυγεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, καθώς επιβάλλεται απαγόρευση διαδηλώσεων από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ως τις 24.00 της ίδιας ημέρας σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αθηναίων.
Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται πως υπάρχει "εδραιωμένη εκτίμηση" πως η πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων στα σημεία που έχουν καθορίσει οι διαδηλωτές ενέχει σοβαρό κίνδυνο διατάραξης της δημόσιας ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, πέραν της ΠΟΑΣΥ, εκδήλωση είχαν προγραμματίσει στην πλατεία Εξαρχείων συλλογικότητες και άτομα που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο. Μάλιστα μία εξ αυτών τιτλοφορείτο "Ανοικτή Συνέλευση ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή", ενώ η "Αναρχική Συνομοσπονδία" εξήγγειλε συνάθροιση κατά της αστυνομικής βίας στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι.
news247