22.6.17

Ασφυξία στην Αθήνα από βουνά σκουπιδιών και κύμα ζέστης – Γενική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε κατάσταση ασφυξίας μπαίνει σταδιακά η Αθήνα με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά σε γειτονιές, κεντρικούς δρόμους ακόμα και σε τουριστικές περιοχές, την ίδια ώρα που ο πρώτος ισχυρός καύσωνας είναι προ των πυλών.

Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. 



Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στους δήμους και κυρίως οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με καταλήψεις στα αμαξοστάσια των Δήμων γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μετά από τέσσερις ημέρες, στην Αθήνα η κατάσταση αρχίζει να γίνεται αφόρητη με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους.

Το πρόβλημα έχει προκύψει με 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. 

Έτσι, έχουν ξεκινήσει καταλήψεις στα αμαξοστάσια όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους, για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μετά τη σημερινή 24ωρη απεργία θα συνεχίσουν τουλάχιστον τις καταλήψεις στα αμαξοστάσια. 



Η τελική μορφή των κινητοποιήσεων πάντως που θα λάβουν από εδώ και πέρα θα αποφασιστεί στην απογευματινή συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο Τσίπρας για τους συμβασιούχους στο υπουργικό συμβούλιο
«Πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους και να τελειώσει η κατάσταση ομηρείας για χιλιάδες εργαζομένους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δεν τους δημιούργησε η παρούσα Κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στους συμβασιούχους, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων και περιόρισε σε 2.500 χιλιάδες τις προσλήψεις στους δήμους, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα.

real.gr