30.6.17

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κορώνη και Κρυονέρι

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο πύρινα μέτωπα σε Αττική και Μεσσηνία-Στην Κορώνη η φωτιά «έγλυψε» αυλές ενώ υπέστη ζημιές μία εγκαταλελειμμένη αγροικία

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στα δύο πύρινα μέτωπα σε Αττική και Μεσσηνία. Στην Κορώνη η φωτιά «έγλυψε» αυλές ενώ υπέστη ζημιές μία εγκαταλελειμμένη αγροικία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα παρά μόνο μικροεστίες και καπνοί τόσο στην Κορώνη όσο και στο Κρυονέρι.
Στην Κορώνη η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση σε ρεματιά ανάμεσα στις δύο εισόδους του οικισμού Ασίνη, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, χωρίς διαφορετικές και πολλαπλές εστίες όπως επισημαίνουν από την Πυροσβεστική. Στο σημείο δεν επικρατούν ιδιαίτερα έντονοι άνεμοι, όμως επικρατούν θερμοκρασίες της τάξεως των 44 βαθμών Κελσίου.
Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν με κλοιό στον οικισμό, 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 Καναντέρ και 3 PZL.
Οι φλόγες έγλυψαν τις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των αντρών της Πυροσβεστικής, ενώ μία εγκαταλελειμμένη αγροικία υπέστη ζημιές.
Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μέσα σε ρεματιά στο δάσος, χωρίς να είναι κοντά σε κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα.
Η φωτιά και εκεί είναι σε ύφεση, επίσης δεν επικρατούν δυνατοί άνεμοι, αλλά επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 43 βαθμών Κελσίου.
news247