4.6.17

«ΜΝΗΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ» (βίντεο)


Του συνεργάτη μας  Γιώργου Νικολαΐδη


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο «ΚΑΠΠΑ 2000» του Δ. Θερμαϊκού  χθες 3.6.17.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός ανά την Ελλάδα από ομιλίες και θέσεις του,  διδάκτωρ ΘΕΟΦΑΝΗΣ  ΜΑΛΚΙΔΗΣ, σχετικές με τις γενοκτονίες, πρόσφυγες και συνέπειες  πολέμων των Ελλήνων και όχι μόνον, σε διάφορες ιστορικές περιόδους.


Μαχητικός και ασυμβίβαστος, ξεφεύγοντας από τα δεσμά των κλασσικών ομιλιών με στατιστικές, αριθμούς  ή στείρες αναφορές διαφόρων ιστορικών συγγραμμάτων, με καταγγελτική  δυναμική λόγου,  δηκτικότατος  έως  ενίοτε (και δικαίως !) ειρωνικός  για θέσεις πολιτικών και άλλων «ιθυνόντων».  Πολιτικών ημιμαθών έως ανιστόρητων,  κάποιοι εκ των οποίων σαφώς μη αντιλαμβανόμενοι το ιστορικό εύρος και σοβαρότητα μιας διεθνώς αναμφισβήτητης γενοκτονίας, συνεχίζουν να  θέτουν σε λανθασμένες βάσεις το όποιο  « πνεύμα συμφιλίωσης» που θέλουν να καλλιεργήσουν κατά καιρούς με τους γείτονες, και  που τόσα δεινά (επ)έφεραν αυτοί στο Έθνος μας με την αγριότητα και την πολιτική τους.





Η βραδιά  μνήμης , στοχασμού και ευλάβειας  στα θύματα, διανθίστηκε  με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» ,   του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ» .
Ο Δρ. Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες,  από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης.  Σπούδασε οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες και είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών η οποία το 2007 αναγνώρισε,  τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Έχει πραγματοποιήσει, εκτός και εντός Ελλάδας, εισηγήσεις για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις, έχοντας συνάμα σε πολλές γλώσσες μεταφρασμένο πλούσιο συγγραφικό έργο.

Δείτε το σχετικό μας βίντεο :