6.6.17

Πανεπιστημιακός στα Σκόπια: Να γκρεμίσουμε τα αγάλματα του Αλέξανδρου – Δεν είναι εθνικά μας σύμβολα


Την κατεδάφιση όλων των αγαλμάτων και των προσόψεων των ψευτονεοκλασικών κτιρίων που έχτισε ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος) στα Σκόπια, την επανεκλογή των δικαστών, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, των αμβλώσεων και της πορνείας, πρότεινε ο Σκοπιανός καθηγητής Πανεπιστημίου, Λιούμπομιρ Φερσκόφσκι.

Όπως σημειώνει σε άρθρο του, από τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια θα πρέπει να είναι η κατεδάφιση των κατασκευασμάτων του Γκρουέφσκι, που είχε ονομάσει πρόγραμμα «Σκόπια 2014» και κέρδισε επάξια από τον διεθνή Τύπο τον τίτλο της «πιο κιτς πρωτεύουσας της Ευρώπης».
«Πρέπει να κατεδαφίσει άμεσα η κυβέρνηση τα διάφορα αγάλματα και τις προσόψεις [στα κτίρια] που έγιναν με το πρόγραμμα «Σκόπια 2014″.
»Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος δεν είναι εθνικά μας σύμβολα, αναφέρομαι, επίσης, στην κατεδάφιση της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου, την πρόσοψη στο κυβερνητικό κτίριο, και το βαρβαρικό μέρος του Ταχυδρομείου», γράφει ο Φερσκόφκσι σε άρθρο του που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

tribune