16.6.17

Κοινή επιχείρηση Κύπρου και Ισραήλ - Ολα τα σενάρια απόκρουσης τουρκικής εισβολής (βίντεο)


Δύναμη τουλάχιστον 400 Ισραηλινών στρατιωτών, μελών μονάδων ειδικών επιχειρήσεων με διαφορετική εκπαίδευση και αποστολές "σάρωσαν" το Τρόοδος το επταήμερο 7 με 14 Ιουνίου, εντός των πλαισίων της μεγαλύτερης μέχρι στιγμής κοινής στρατιωτικής άσκησης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.
Στην άσκηση έλαβαν επίσης μέρος επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα του Ισραήλ, καθώς και αεριωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη, συνασκούμενα με δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (Καταδρομείς και ΟΥΚ).
Τα σενάρια των ασκήσεων περιλάμβαναν μεταξύ άλλων επιχειρήσεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση με αναγνωρίσεις και εικονικές συμπλοκές σε ανοικτούς χώρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που αναπτύσσονται σε τόσο μαζικούς αριθμούς χερσαίες μονάδες των Ισραηλινών Δυνάμεων σε ξένο κράτος και σε περίοδο ειρήνης, με ο, τι συνεπάγεται αυτό για την πορεία εξέλιξης της Τριμερούς και πολυεπίπεδης Συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ - Ελλάδος και τα μηνύματα τα οποία αυτή προάγει προς φίλους και εχθρούς...
Σε συγκεκριμένο σενάριο Ισραηλινοί στρατιώτες φαίνονται να διασχίζουν ένα χωριό κατά την διάρκεια της νύχτας.
Στην άσκηση μετείχαν μεταξύ άλλων ειδικών μονάδων των Israeli Defence Forces (διακρίνονται και Αλεξιπτωτιστές με τα κόκκινα μπερέ) και οι υπερεπίλεκτοι στρατιώτες της μονάδας Sayeret Egoz, δέκα ελικόπτερα (κάποια ειδικών επιχειρήσεων) τύπου Blackhawk καθώς επίσης ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και διασκευασμένα τζιπ.
Δείτε τα βίντεο:
pronews