18.6.17

Όσο ο Τσαβούσογλου έβλεπε τον βασιλιά Σαλμάν οι δημοσιογράφοι της τουρκικής τηλεόρασης είχαν συλληφθεί


Δύο απεσταλμένοι της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT στη Σαουδική Αραβία, που βρέθηκαν στο βασίλειο την Παρασκευή για να καλύψουν την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τη συνάντησή του με τον βασιλιά Σαλμάν, κρατήθηκαν για αρκετές ώρες από τις σαουδαραβικές Αρχές και ανακρίθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, ο Πακιστανός δημοσιογράφος Χασάν Αμπντουλάχ και ο Τούρκος οπερατέρ Νιχάτ Γιαγμάν, του TRT, κρατήθηκαν στο ξενοδοχείο τους στη Μέκκα και αφέθηκαν ελεύθεροι 10 ώρες μετά τη συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Βασιλιά.
Συγκεκριμένα, οι δύο εργαζόμενοι της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης κρατήθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο για πολλές ώρες και ανακρίθηκαν σχετικά με το Κατάρ.
Ο Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δέχθηκε την Παρασκευή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συζητήσουν την κρίση με το Κατάρ. Η Τουρκία έχει πάρει το μέρος του κρατιδίου και υποτίθεται ότι έχει αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή για να αρθούν οι κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από τη Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες, που κατηγορούν το Κατάρ ως υποστηρικτή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.
tribune