12.6.17

Μενίδι: Δύο σπίτια Ρομά στις φλόγες – Πυροβολισμοί από τα γκέτο

Να πάνε να στήσουν τσαντήρια, εκτός κατοικημένης περιοχής, όπως είναι μαθημένοι.
-Τα αυτοκίνητα που έχουν είναι συνήθως κλεμμένα, επικίνδυνα, ανασφάλιστα, χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ, χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας ή με πλαστές άδειες, χωρίς φώτα, φλας, φώτα πεδήσεως, με ακατάλληλα

λάστιχα, οδηγούν με πλαστά ή με αγορασμένα διπλώματα και γενικά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
Σε κάθε περίπτωση, άν δεν μπορεί να τους επιβληθεί η αστυνομία, ας επανιδρύσουν την Χωροφυλακή. Αυτή ξέρει...
Juan
________________________________
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Μενίδι, μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, στην προσπάθεια περίπου 200 ατόμων να επιτεθούν στον οικισμό Ρομά, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, από αδέσποτη σφαίρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μάλιστα, δύο σπίτια Ρομά στην οδό Μόρνου παραδόθηκαν στις φλόγες.
Το ένα από τα δύο, είναι αυτό όπου έγινε το γλέντι της ντροπής το βράδυ της Πέμπτης και όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί που σκότωσαν και τον μικρό Μάριο.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου.
Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.
Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους.
Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τελικά απώθησαν τα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν προς τον οικισμό.
Υπενθυμίζεται ότι και χτες υπήρξαν επεισόδια, από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον οικίας Ρομά, αλλά και πάλι απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ.
Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό, στην οποία, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση «σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να αυτοδικούν και να υποκαταστήσουν τους κρατικούς θεσμούς και την Αστυνομία» και τόνισε:
«Σ’ αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι».
tribune