18.6.17

Οι Αμερικανοί καταζητούν ακόμα οχτώ μπράβους του Ερντογάν – Δίνουν και αμοιβή


Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εικονίζονται ακόμα οχτώ Τούρκοι σωματοφύλακες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που καταζητούνται από τις αμερικανικές Αρχές.
Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και χτύπησαν διαδηλωτές έξω από την οικία του Τούρκου Πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, μετά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου.

Η Αστυνομία της Ουάσιγκτον ζητά πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκονται οι καταζητούμενοι και δίνει και αμοιβή. Τους έχουν επικηρύξει δηλαδή.
Ήδη οι αμερικανικές αστυνομικές Αρχές έχουν αναγνωρίσει και καταζητούν τους ακόλουθους 12 σωματοφύλακες του Ερντογάν για τα επεισόδια της 16ης Μαΐου:
Τουργκούτ Ακάρ (Turgut Akar), Ισμαήλ Νταλκιράν (İsmail Dalkıran), Σερβέτ Ερκάν (Servet Erkan), Τουγκιάι Ερκάν (Tugay Erkan), Αχμέτ Καραμπαΐ (Ahmet Karabay), Φεριντέ Καγιασάν (Feride Kayasan), Λουτφού Κουτλουτζά (Lütfü Kutluca), Μουσταφά Μουράτ Σουμερτζάν (Mustafa Murat Sümercan), Γιοχάν Γιλντιρίμ (Gökhan Yıldırım), Ισμαήλ Εργιουντούζ (İsmail Ergündüz), Μεχμέτ Σαρμάν (Mehmet Sarman), Χάμζα Γιουρτερί (Hamza Yurteri), Μαχμούτ Σαμί Ελιαλτί (Mahmut Sami Ellialti) και Αχμέτ Τζενγιζάμ Ντερετζί (Ahmet Cengizham Dereci).
Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιον από τους παραπάνω παρακαλείται να την αναφέρει στις αμερικανικές Αρχές.
Την Τετάρτη επίσης έγινε γνωστό ότι δύο Τούρκοι, κάτοικοι των ΗΠΑ, συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών.
Εννοείται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πάθει μεγάλη ταραχή από την απόφαση της αμερικανικής Αστυνομίας να επικηρύξει τους σωματοφύλακές του.
Όχι μόνο γιατί είναι εκείνος που διέταξε την επίθεση έξω από την πρεσβευτική κατοικία [δείτε εδώ], αλλά και γιατί σε οποιαδήποτε δυτική χώρα εμφανιστεί ο Ερντογάν με τους μπράβους του, οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να τους συλλάβουν και να τους παραδώσουν στους Αμερικανούς.
Οι άνθρωποι που ξυλοκοπήθηκαν από τους μπράβους του Ερντογάν στους δρόμους της Ουάσιγκτον ήταν κουρδικής καταγωγής.
Παρόμοιο περιστατικό ξυλοδαρμού Κούρδων διαδηλωτών από σωματοφύλακες του Τούρκου Προέδρου στην Ουάσιγκτον είχε συμβεί και στην προηγούμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, επί Προέδρου Ομπάμα, αλλά τότε δεν είχε ασκηθεί καμία δίωξη.

Δείτε το βίντεο της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον με τα πρόσωπα των καταζητούμενων:

tribune