13.6.17

“Απεταξάμην”! Μοναχοί εμποδίζουν τη λειτουργία νατοϊκού ραντάρ στη Σαντορίνη!!!


Ραντάρ στη Σαντορίνη, πληρωμένο και από το ΝΑΤΟ -κυρίως απ΄ αυτό- δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει από…θεϊκή παρέμβαση! Για την ακρίβεια από τις αντιδράσεις των αντιπροσώπων του επί της γης!!!
Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Σαντορίνη, όπου τα τελευταία 18 χρόνια η Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Θήρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού Ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης που βρίσκεται στο νησί!

Το 2005 και το 2006 η Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία κατέθεσε δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τις οποίες υποστηρίχθηκε ότι ο Σταθμός Ραντάρ προσβάλλει παράνομα με διατάραξη τη “νομή της Μονής”! Τι ζήτησαν οι μοναχοί;
•Να φύγουν οι εγκαταστάσεις του ραντάρ
•Προσωρινή κατάργηση του κατόπτρου μικροκυματικής ζεύξης
•Αν δεν γίνονταν όλα αυτά ζητούσαν χρηματική ποινή 100.000 ευρώ “των υπευθύνων”
Και οι δύο αιτήσεις ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ.
Από την απόρριψη της δεύτερης αίτησης το 2006 μέχρι και σήμερα οι μοναχοί προσπαθούν να παρουσιάσουν το ραντάρ ως το “απόλυτο διαβολικό κακό”! Έχουν αναρτήσει έξω από τη Μονή μια επιγραφή “ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ” . Μαζί με άλλους τοπικούς φορείς έχουν κάνει σειρά ενεργειών και αντιδράσεων για την αποτροπή της τοποθέτησης προστατευτικού θόλου (RADOME) στο ραντάρ! Καμία από τις μετρήσεις που ΄χουν γίνει δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς περί ακτινοβολίας.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2009 υπεγράφη σύμβαση έργου ύψους 1.675.895 ευρώ με αντικείμενο την κατασκευή και εγκατάσταση πέντε θόλων. Ο μόνος που ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί είναι της Σαντορίνης! Επιχειρησιακά το ραντάρ αποτελεί αναπόσπαστο και θεμελιώδη κρίκο στην αλυσίδα που συνθέτει το σύστημα ασφαλείας βολών του Πεδίου Βολής Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr  υπάρχει δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στο ΝΑΤΟ -δηλαδή στις ΗΠΑ επί της ουσίας- για τα όσα γίνονται στη Σαντορίνη. Έχουν βάλει και χρήματα. Ο Α/ΓΕΑ Πτέραρχος Χ. Χριστοδούλου, έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον δύο φορές με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να βρεθεί μια λύση για το θέμα.
“Απεταξάμην το …ραντάρ”!
militaire
H ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ:

Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες κλήρου και λαού στο Όρος του Προφήτη Ηλία, τον περασμένο Απρίλιο, στις απαρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, που εμπόδισαν ευτυχώς την σχεδιασμένη από το Ραντάρ Θήρας αναβάθμισή του με την εγκατάσταση ραδιοθόλου, επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα με σκοπό να καλέσουμε τους απανταχού Θηραίους σε επαγρύπνηση για όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς ΧΩΡΙΣ εμάς...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:

1) Από πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (εδώεδώ και εδώ), μάθαμε ότι το Πεδίο Βολής Κρήτης "αναβαθμίζεται σε κέντρο αντιβαλλιστικής άμυνας" του ΝΑΤΟ. Είναι προφανής η προσπάθεια εκσυγχρονισμού όλων των Ραντάρ του Πεδίου Βολής Κρήτης συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Σαντορίνης, με απώτερο σκοπό, όχι φυσικά την άμυνα της χώρας μας, αλλά την προώθηση των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και αυτό αποδεικνύεται από σωρεία εγγράφων που αναδημοσιεύουμε εδώ:

1) Απόκτηση και εγκατάσταση ραδιοθόλων (RADOMES) στα Ραντάρ Ασφαλείας του Πεδίου Βολής Κρήτης, αξίας 1.675.895 ευρώ (Δες εδώ).

2) Σχεδίαση, κατασκευή και εγκατάσταση ενός πανάκριβου υπερσύγχρονου Ραντάρ 3D κάπου στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ελπίζουμε όχι στο όρος του Προφήτη...) αξίας 26.084.136 ευρώ. (Δες εδώ).

3)Αντικατάσταση των συστημάτων PLESSEX των ραντάρ Ασφαλείας του Πεδίου Βολής Κρήτης, αξίας 5.770.600 ευρώ. (Δες εδώ).

4) Κατασκευή περιμετρικής περίφραξης στο Ραντάρ της Σαντορίνης, αξίας 67.000 ευρώ. (Δες εδώ).

Τα ως άνω έργα χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και φέρονται ως έργα " ΝΑΤΟ- ΟΧΥΡΩΣΗ- ΑΠΟΡΡΗΤΑ" (Δες παράδειγμα εδώ).

Όλοι μας καθησύχαζαν μέχρι πρότινος από το Πεδίο Βολής της Κρήτης και το Ραντάρ Θήρας ότι καμία αναβάθμιση δεν γίνεται με την έλευση του ραδιοθόλου... 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αυθαίρετη προσπάθεια εγκατάστασης του ραδιοθόλου δίχως:

1)Την υπάρξη των απαιτούμενων αδειών δόμησης (δες εδώ),  
  
2) προϋπάρχουσας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε χώρο προστατευόμενο ΝΑΤURA 2000 και 

3) άδειας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (δες εδώ).

Ο Στρατός μας δυστυχώς συνεχίζει να επικαλείται Λόγους Εθνικής Ασφάλειας (!) χωρίς να μπαίνει στο κόπο να ρωτήσει καμία αρμόδια υπηρεσία...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

 1) Είναι λογικό αυτό το πανέμορφο νησί παγκόσμιας τουριστικής έλξης να γίνει ο πρώτος στόχος και να καταστραφεί στην πρώτη σύρραξη για την οποία ετοιμάζουν και το Ραντάρ;


2) Είναι δημοκρατικό να αγνοείται η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να φύγει το ραντάρ από το νησί (δες εδώ);


3) Ενώ μας είχαν διαβεβαιώσει ότι το ραντάρ είναι υπό κατάργηση, είναι ηθικό να ζεί το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία  μέσα στο ραντάρ, όπως αυτό τώρα αναβαθμίζεται;

* Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία διακονεί τους Σαντορινιούς εδώ και 302 χρόνια. 

* Το ραντάρ είναι ασυμβίβαστο τόσο με την ιερότητα και ιστορικότητα του χώρου της Μονής, όσο και για λόγους υγείας μοναχών και επισκεπτών.

* Μας χωρίζουν 20 μέτρα. 

* Ποιος από τους αναγνώστες δεν κατανοεί ότι η συνύπαρξη δεν είναι πλέον ανεκτή;;

Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι στο ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, αφού δαπανούν ακόρεστα χρήματα δήθεν για την εθνική μας άμυνα, να εκπονήσουν και μία μελέτη ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΘΗΡΑΣ...

ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΙ

   ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ 
Ο ΡΑΔΙΟΘΟΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΑΡ 
ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, 

ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, 

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΘΟΛΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ (δες εδώ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Βοηθήστε στην δημοσίευση του θέματος στα ηλεκτρονικά μέσα και στο Facebook (Σελίδα υποστήριξης για το θέμα του Ραντάρ εδώ), εάν μπορείτε.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ



Efenpress.gr