25.6.17

Το «άβατο» του Μενιδίου έχει δώσει χώρο σε ακροδεξιές οργανώσεις.


Το «άβατο» του Μενιδίου έχει δώσει χώρο σε  ακροδεξιές οργανώσεις να… πατήσουν πόδι στη δυτική Αττική στο όνομα του «πολέμου κατά των ναρκέμπορων» και να αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο –«αν προκληθούν»- να χρησιμοποιήσουν όπλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».
Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται φούντωμα της ακροδεξιάς παρουσίας σε περιοχές όπου κυριαρχεί η ανομία, καθώς εκεί θεωρούν κάποιοι ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να δηλώσουν «παρών» και να κερδίσουν έδαφος έναντι της Χρυσής Αυγής.
Στο Μενίδι έχουν αναπτύξει δράση δύο ναζιστικές οργανώσεις με στρατιωτική δομή: Οι Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές (ΑΜΕ), ομάδα που θεωρεί ιδεολογικό μέντορά της τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (γνωστό ως «Περίανδρο») και η «Combat 18 Hellas», ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η (Adolf Hitler).
Μέλη των δύο οργανώσεων συμμετείχαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μενίδι μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Πρωταγωνίστησαν δε σε εμπρησμούς σπιτιών, τα οποία ανήκουν σε Ρομά που –κατ’ αυτούς- εμπλέκονται με ναρκωτικά. Τα μέλη των ναζιστικών ομάδων, ωστόσο, δεν πάτησαν πόδι για πρώτη φορά στην περιοχή μετά το τραγικό συμβάν. Όπως λένε οι ΑΜΕ σε δηλώσεις τους στον «Ελεύθερο Τύπο», ένα μήνα νωρίτερα (στις 9 Μαΐου 2017) είχαν επιτεθεί σε πολυτελές φορτηγό που ανήκει σε άτομο που πουλάει –όπως λένε- ναρκωτικά.
Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων μετά το θάνατο του μικρού Μάριου συμμετείχαν –όπως λένε-  ενεργά τόσο τα μέλη των ΑΜΕ όσο και της «Combat 18Hellas», οργανώσεις που συνεργάζονται μεταξύ τους. Μάλιστα, η «Combat 18 Hellas» ανήρτησε στις 18 Ιουνίου 2017 βίντεο στο YouTube από εμπρησμούς σπιτιών σημειώνοντας ότι «αν ο δράστης δεν πιαστεί όλα αυτά θα μοιάζουν παραμύθι μπροστά σε αυτά που θα έρθουν (…) Εσείς πρεζέμποροι τον βλέπετε τον νταγλαρά; (σ.σ. δείχνουν φωτογραφία ενόπλου) Αν θέλετε πόλεμο θα τον έχετε, όποτε, όπου και όπως τον θέλετε. Στις 9 Μαΐου σας είπαμε ότι ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός».
Και οι δύο οργανώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρούν να αναβαθμίσουν τη δράση τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Combat 18 Hellas» πραγματοποίησε συνολικά 18 επιθέσεις μέσα στο 2015 και στο 2016, οι περισσότερες με στόχο καταλήψεις και αντιφασιστικά στέκια. Σύνθημα τους το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».
Η εφημερίδα υπέβαλε ερωτήσεις προς τα μέλη των ΑΜΕ. και παραθέτει αυτούσια κομμάτια.
Για τους Ρομά αναφέρουν: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο ειλικρινέστατο συγνώμη που είπαμε γύφτους τους Ρομά. Είναι άδικο, ρατσιστικό και καταλαβαίνουμε το λάθος μας. Η λέξη γύφτος προέρχεται από την λέξη Αιγύπτιος. Οι Αιγύπτιοι είναι φυλή που από τα αρχαία χρόνια έδωσαν στην ανθρωπότητα επιστήμες και πολιτισμό. Με βάση τις ελληνικές ανακαλύψεις εξέλιξαν τη γεωμετρία, την άλγεβρα και την Ιατρική. Από τους Ρομά πήραμε εμπορία βρεφών, εμπορία ναρκωτικών, εμπορία όπλων, παιδική ζητιανιά και τον κλαριντζή Βασίλη Σαλέα. Άρα συγνώμη από τους Αιγυπτίους. Τώρα αφού διευκρινίσαμε την αδικία εις βάρος των Αιγυπτίων πάμε να απαντήσουμε για την παρουσία μας στο Μενίδι. Τα μέλη μας σε μια τέτοια λαϊκή κινητοποίηση δεν κάνουν τίποτα ώστε να καπηλευτούν την αντίδραση των κατοίκων. Όλα έγιναν μαζί με τους κατοίκους, με την σύμφωνη θέληση των κατοίκων και μόνο. Συνεχίζουμε μέχρι και τώρα με τους κάτοικους μαζί».
Στη συνέχεια, παραδέχονται τη συμμετοχή τους σε εμπρησμούς σπιτιών, ενώ φαίνεται ότι είχαν αναπτύξει τη δράση τους στο Μενίδι πριν το τραγικό περιστατικό με το μικρό Μάριο, παρακολουθώντας και βιντεοσκοπώντας μάλιστα συγκεκριμένο σημείο: «Ο μικρός Μάριος που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Στο Μενίδι είμαστε από τις 9/5/17 όταν επιτεθήκαμε σε πολυτελέστατο φορτηγό που ανήκει στο συγκεκριμένο άτομο, ενώ στα γεγονότα που ακολούθησαν επιτεθήκαμε όχι στο ένα αλλά και στα δύο σπίτια που ανήκουν σε αυτόν και στην οικογένεια του. Το γιατί είναι απλό. Είναι μεγαλέμποροι ναρκωτικών. Πως το ξέρουμε; Οι τοξικομανείς συρρέουν στα σπίτια του λες και είναι μουσουλμάνοι και πάνε για ιερό προσκύνημα στην Μέκκα. Σε βίντεο της  Combat 18 δείχνουνε ένα παιδί που μόλις βγήκε από το σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου (10/5/17)και μάλλον επειδή δεν πήρε την δόση που πλήρωσε, απειλούσε ότι θα κόψει το λαρύγγι του πρεζεμπόρου. Ακούσαμε ότι η μητέρα του εν λόγω Ρομά ήταν στην Καλαμάτα. Και όμως στο βίντεο δείχνουμε ότι ήταν μέσα. Τώρα γιατί είπε ψέματα και τι έκρυβε αυτή ξέρει. Μήπως το όπλο που σκότωσε το παιδί; Μήπως έκρυβε ναρκωτικά και άλλα όπλα; Ένας θεός ξέρει. Αν ρωτήσεις τους κατοίκους της περιοχής θα σου πουν, όπως είπαν και σε εμάς, το ποιος είναι πρεζέμπορας, ποιος ασχολείται με τι και ποια η σχέση μερικών αστυνομικών με τους πρεζέμπορες (…) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εμετικό που γράφτηκε στον τύπο, που το πήραν πιπίλα από τους εμετικότερους αντιφασίστες. Γράφτηκε ότι κάναμε πογκρόμ ενάντια σε Ρομά. Μεγάλο λάθος. Δεν το πήγαμε φυλετικά. Δεν το κάναμε επειδή ήταν Ρομά και δεν επιτεθήκαμε σε άσχετα σπίτια Ρομά στον καταυλισμό. Επιτεθήκαμε σε μεγαλοεμπόρους ναρκωτικών. Όχι σε άλλα σπίτια του καταυλισμού αν και μπορούσαμε νε το κάνουμε (…) Ο ρόλος μας ήταν πολύ απλός. Μας ζητήθηκε από τους ηρωικούς κατοίκους να τους ενισχύσουμε και αυτό κάναμε».
Ερωτηθέντες για το εάν σχετίζονται με τις επιθέσεις με στόχο μετανάστες στη δυτική Αττική απαντούν: «Δεν κάνουμε επιθέσεις σε μετανάστες. Επιλέγουμε τα αφεντικά τους. Αριστερές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο, στέκια αναρχικών, στέκια αντιφασιστών, ακροαριστερά κόμματα κτλ κτλ. Ανθρώπους που βγάζουνε χρήμα και έχουν συμφέρον από το πόσοι πολλοί λαθρομετανάστες θα έρθουν στην Ελλάδα. Το κα κάνουμε επίθεση σε κάποιους μεμονωμένους δεν μας λέει κάτι». 
Τα μέλη των ΑΜΕ προσθέτουν για την εξέλιξη της οργάνωσής τους ότι «οι δράσεις μας με τους συναγωνιστές της C18 έχει αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα αλλά σε κάθε δράση μας βγάζουμε και το ανάλογο κείμενο που λέμε το γιατί. Δεν ξεκινήσαμε επιθέσεις εμείς από την μεριά μας απλά απαντάμε στις πολλές προκλήσεις που γίνονται από κράτος και παρακράτος. Ένα από τα πολλά είναι τα αντιφασιστικά κοπάδια, δεν σταματούν να υποθάλπουν  εγκληματίες, δεν σταματούν τις τυφλές επιθέσεις σε νέα παιδιά, δεν σταματούν αυτόν τον παρασιτισμό που έχουν σαν χώρος. Αν όμως δεν σταματήσουν, τότε το πράγμα θα γίνει ακόμα χειρότερο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
 
«Φυσικά έχουμε στρατιωτική εκπαίδευση», λένε.  «Όλοι οι άντρες έχουν στρατιωτική εκπαίδευση από το ίδιο το κράτος μόλις γίνει κάποιο αγόρι δεκαοχτώ ετών, μας λέγανε στον στρατό ότι η εκπαίδευση και ειδικά των ειδικών δυνάμεων θα σου χρειαστεί και στην πολιτική ζωή τελικά είχαν απόλυτο δίκιο». Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν -ούτε είχαν στο παρελθόν- κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή: «Στους Α.Μ.Ε. δεν μπαίνουν άντρες που ήταν παλαιότερα σε κόμματα άλλες οργανώσεις ή συλλόγους».
Στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν οπλισμό απαντούν αινιγματικά: «Οι ρομά είπαν θα πάρουν τα όπλα  (που φυσικά δεν είναι καραμπίνες με βόλια για πέρδικες) και απειλούν ότι θα τα στρέψουν στους κατοίκους και θα αρχίσουν πόλεμο. Εμείς τους λέμε ας τολμήσουν να το κάνουν για να δούμε τα αποτελέσματα. Αυτό πιστεύω ότι απαντά μερικώς στην ερώτησή σας».
 
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/huffingtonpost.g