21.6.17

Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα

Να δοθεί παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου, ώστε να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες (ουσιαστικά δηλαδή, νέα διορία σε πάνω απο ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών να ασφαλίσουν τα οχήματα τους) και να διορθωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη που έχουν διαπιστωθεί μετά από την διασταύρωση στοιχείων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αποφάσισε η Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, στις 15 Ιουλίου θα γίνει νέα διασταύρωση δεδομένων και τότε, για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους ειδοποιητήρια και κλιμακωτά πρόστιμα ύψους 250 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, από τις 15/7 και μετά το παράβολο θα κλιμακώνεται ως εξής: 100 ευρω έως 250 κ.ε., 200 ευρώ από 250 έως 1.000 κ.ε. και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.


Μέχρι τότε, έχουν διορία και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να διορθώσουν λάθη σε ότι έχει να κάνει με οχήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούν όμως δεν έχουν δηλώσει σε ακινησία, κλεμμένα οχήματα τα οποία όμως εμφανίζονται ακόμη ως να τα κατέχουν οι ίδιοι ή περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί τα μητρώα της Εφορίας και των ασφαλιστικών εταιρειών για πωλήσεις, μεταβιβάσεις και κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησίας των οχημάτων.

Για τους περίπου 6.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ, η κυβερνητική απόφαση προβλέπει ότι το ποσό θα τους επιστραφεί, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί αν αυτό θα γίνει με πίστωση χρημάτων στον λογαριασμό τους ή με συμψηφισμό υπαρχουσών ή μελλοντικών οφειλών τους προς το Δημόσιο από φόρους, εισφορές κτλ. 

Παράλληλα, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν δοθεί να επιλυθούν άμεσα οι όποιες δυσλειτουργίες υπήρξαν κατά την πρώτη διασταύρωση.

Την λύση που δρομολογείται, είχε προαναγγείλει ο Υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα'΄, ενώ για το αλαλούμ των προηγούμενων ημερών, η Κυβέρνηση δέχθηκε σκληρή κριτική απο κόμματα της αντιπολίτευσης.

ant1news.gr