29.6.17

Σε ταραχή ο Τσαβούσογλου – Δίχως διπλωματία και δίχως θέσεις καταρρέει και απειλεί την Κύπρο


Ηττημένος διπλωματικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό για να την υπονομεύσει, δίχως θέσεις και δίχως προτάσεις παρά μόνο με τουρκική αδιαλλαξία, σε αδιέξοδο εξαιτίας της στείρας ανύπαρκτής εξωτερικής πολιτικής του, προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα, ή να εκβιάσει, δηλώνοντας ότι αυτές οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι οι τελευταίες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για πάντα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτή η διάσκεψη για την Κύπρο είναι η τελική και θα πρέπει να υπάρχει ένα συμπέρασμα σε αυτό το γύρο στο Κραν Μοντάνα», ζητώντας από την ελληνοκυπριακή ηγεσία να φέρει «αποδεκτές προτάσεις» στο τραπέζι!. Δηλαδή να αποδεχτούν Ελλάδα και Κύπρος την παραμονή κατοχικού στρατού στο νησί και μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο, πράγμα που δεν θα συμβεί ποτέ!
Τέλος σε ότι αφορά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Άγκυρα δεν θα μπορούσε να δεχθεί λύση με «μηδενικά στρατεύματα» στην Κύπρο.
Η τουρκική αδιαλλαξία και κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο, η νεο-οθωμανική αμετροέπεια σε ταραχή, η νευρική Τουρκία σε λιγότερο από δύο 24ωρα διπλωματικής πίεσης κατέρρευσε και παραληρεί.

tribune