20.6.17

Ποιος δηλητηριάζει τους στρατιώτες μας” ρωτούν οι Τούρκοι


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Μετά τον σάλο που ξέσπασε στην Τουρκία με το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης των νεοσύλλεκτων στην Μάνισα, αλλά και σε άλλα στρατόπεδα, ο Τύπος θέτει εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα των φαγητών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα σχόλια και τα ερωτηματικά για τους επετείους είναι καυστικά, μετά την απόκρυψη και των στοιχείων των τοξικολογικών εξετάσεων των ασθενών φαντάρων.

Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu,  Γιλμάζ Οζντιλ με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο , αναρωτιέται “Ποιος δηλητηριάζει τους στρατιώτες μας;” και γράφει :
“Σμήνη ποντικών κάνουν γυροβολιές στους φούρνους.
Τα ζαχαροπλαστεία είναι γεμάτα κατσαρίδες.
Φτιάχνουν παγωτά στις τουαλέτες.
Βάζουν στους μπακλαβάδες λιωμένο αρακά  αντί φιστίκι Αιγίνης.
Το κόκκινο πιπέρι περιέχει σκόνη από κεραμίδι.
Πλένουν τις ελιές με μπογιά παπουτσιών για να έχουν μαύρο χρώμα.
Βουτάνε στο χλώριο τα μπαγιάτικα κοτόπουλα για να φαίνονται άσπρα.
Ανακατώνουν με ένα τζελ το μουχλιασμένο τυρί και το πουλάνε ως φρέσκο κασέρι.
Τα λαχματζούν έχουν στάχτη.
Λειαίνουν τα κόκαλα και φτιάχνουν σαλάμι.
Τα λουκάνικα είναι από λειριά κόκορα.
Ο γύρος έχει έντερα.
Στο γύρο από κοτόπουλο υπάρχουν πέτσες.
Άξεστη εργάτες που είναι εστίες μικροβίων οι ίδιοι,  κοιμούνται ανεξέλεγκτα στα εργοστάσια τροφίμων. Τα καζάνια είναι λερά.
Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Τουρκίας αποκάλυψε ότι προσθέτουν στο γιαούρτι ένα ζελέ φτιαγμένο από τα οστά των χοίρων.  Στα σουτζούκια που διαφημίζονται ότι περιέχουν 100% μοσχάρι βρέθηκε κρέας γαϊδάρων. Τα σκόρδα που χρησιμοποιούνται στις αλλαντοβιομηχανίες ξεφλουδίζονται σε ασβεστόνερο. Αναμειγνύουν πατάτες στο βούτυρο .Βάζουν  άμυλο στο τουλουμίσιο τυρί. Βάφουν τα εντόσθια και τα προσθέτουν στον κιμά. Οι σοκολάτες και τα ζαχαρωτά περιέχουν ζωοτροφές. Βουτούν τις σταφίδες στο μαζούτ για να αντέξουν περισσότερο.  Για να μαυρίσουν γρήγορα οι ελιές τις βάζουν σε δεξαμενές με σκουριασμένα σίδερα. Στα λαθραία τσιγάρα προσθέτουν ροκανίδια.
Στις κρέμες αντί κακάο χρησιμοποιούν χαρούπια.
Προσθέτουν ασβέστη στα λευκά τυριά για να έχουν γυαλάδα.
Είπα τυριά και θυμήθηκα ότι σε όλες τις χώρες πουλούν συσκευασμένες ακόμα και τις τροφές των σκύλων. Σε εμάς δεν υπάρχει τυρί που να μην το αγγίζουν διάφοροι με τα χέρια τους στα παζάρια. Αυτό το τυρί τρώνε  τα παιδιά μας στο πρωινό τους.
Χρωματίζουν με κακάο τα ψωμιά σικάλεως.  Προσθέτουν αμμωνία στο άβραστο γάλα για να αποκτήσουν περισσότερο τυρί . Για να μην ξινίσει το γάλα χρησιμοποιούν  hidrojen peroksit (NH4) και φορμαλδεΰδη. Για να αφαιρέσουν την  ξινίλα από το γάλα προσθέτουν κιτρικό νάτριο.  Παίρνουν τα λίπος από το γάλα και προσθέτουν μαργαρίνη για να φαίνεται λιπαρό.
Αναμειγνύουν το ελαιόλαδο με canola. Παλαιότερα το ανακάτωναν με ηλιέλαιο όταν αυτό ήταν φτηνό. Μην εκπλαγείτε αν αύριο χρησιμοποιούν μηχανέλαια…. Τα λάδια με αυξημένη οξύτητα που είναι κατάλληλα για σαπωνοποιία διυλίζονται και χρησιμοποιούνται ως ελαιόλαδα.
Υπάρχει μέλι που δεν έχει δει μέλισσα!
Προσθέτουν στη γλυκόζη λίγη γύρη, λίγο χρωστικό , άρωμα και παράγουν μέλι. Στα μέλια με κηρήθρα αντί να χρησιμοποιούν μελισσοκέρι , προτιμούν κηρήθρες πιο φτηνές φτιαγμένες από παράγωγα πετρελαίου.
Στα βιολογικά μπαχαρικά προσθέτουν ξερά χόρτα.
Φτιάχνουν το ταχίνι από σόγια.
Χρωματίζουν το λαθραίο τσάι με αίμα χοίρων.
Το υπουργείο γεωργίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ελέγχων…. Σε ένα τυροπιτάδικο στην Πόλη βρέθηκε κρέας αλόγου. Σε κατάστημα που φτιάχνει πίττες  στην Προύσα βρέθηκε κρέας γαϊδάρου. Σε παρόμοιο κατάστημα στο Ντενιζλί βρέθηκαν έντερα. Σε βιολογικά προϊόντα στο Αφιόν και στη Νίγδη βρέθηκαν φυτοφάρμακα. Το ελαιόλαδο στο Χατάι περιείχε βαμβακέλαιο.
Ζαχαροπλαστείο στην Πόλη αποξήρανε τα μπαγιάτικα ψωμιά, τα έκανε αλεύρι και τα χρησιμοποιούσε στις πάστες και τους κουραμπιέδες. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι το ζαχαροπλαστείο πωλούσε το προϊόν αυτό και σε άλλα ομοειδή καταστήματα.
Σε γεύματα που παραθέτει το κράτος στους πολίτες τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού βρέθηκε χοιρινό κρέας.
Όταν έτσι έχουν τα πράγματα, γιατί δηλητηριάστηκαν οι φαντάροι;  Η Τουρκία ξεσηκώθηκε , τι συμβαίνει, μήπως πρόκειται για σαμποτάζ, μήπως ευθύνονται ξένοι παράγοντες;
Αδελφέ μου!
Μήπως ζεις στη Δανία;
Μήπως εδώ είναι Φινλανδία;
Σε αυτή τη χώρα 350.000 επιχειρήσεις τροφίμων δεν μπορούν να ελεγχθούν . Περισσότερες από 350.000 παραμένουν ανεξέλεγκτες. Ο τζίρος στον τομέα των νοθευμένων τροφίμων αγγίζει τα 12 δις$ ετησίως.
Τύποι που δεν θα τους επιτρεπόταν να γίνουν ούτε κατασκευαστές υπονόμων ιδρύουν επιχειρήσεις τροφίμων.  Προσεγγίζουν ανθρώπους της εξουσίας  στους πλειστηριασμούς και αρπάζουν ό,τι μπορούν. Ανοίγουν εταιρίες catering άνθρωποι που θα μπορούσαν να τεμαχίσουν ακόμα και τον πατέρα τους για να τον προσθέσουν στον κιμά.
Αρωσταίνουμε, παθαίνουμε καρκίνους, καρδιοπάθειες, υπέρταση, διαβήτη, οι έγκυες αποβάλλουν. Στοιχηματίζω ότι η τρομοκρατία τροφίμων δολοφονεί στα εδάφη αυτά περισσότερους ανθρώπους από ότι το ΡΚΚ.
Συνεπώς  με αυτή την υγειονομική συνείδηση,  δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γιατί δηλητηριάζονται οι φαντάροι, αλλά για το πώς δεν δηλητηριάζονται…”
Εάν αληθεύουν όλα αυτά θα πρέπει να ενημερωθούν οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία για τους διατροφικούς κινδύνους που διατρέχουν…
militaire