24.6.17

Η επιμονή της ΠΟΑΣΥ για συγκέντρωση στα Εξάρχεια διδακτική για τις ΕΔ και τα κόμματα


Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας βρήκε ευκαιρία να τσακωθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Η αφορμή είναι η επιμονή της ΠΟΑΣΥ των αστυνομικών να κάνει συγκέντρωση στα Εξάρχεια! Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αυτό που ονομάζουμε “συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας” είναι πολλές φορές παράδειγμα προς αποφυγή. Η επιμονή του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ σε μια τελείως άστοχη ενέργεια το επιβεβαιώνει.

Το θέμα είναι πολύ επίκαιρο για τις ΕΔ. Σε λίγες ημέρες στη Βουλή το θέμα της έκφρασης των στρατιωτικών θα συζητηθεί στη Βουλή. Εκεί θα πρέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην δημιουργηθεί ένα “τέρας”. Ελπίζουμε να το ΄χουν καταλάβει. Ειδικά στη ΝΔ η οποία δημοσκοπικά εμφανίζεται να καλπάζει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακριβώς εξαιτίας των δημοσκοπικών διαπιστώσεων θα αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα και ψυχραιμία.
Ο τσακωμός Τόσκα-Μητσοτάκη
Με ένα σχόλιο, με το οποίο πετάει το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με την προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου εκδήλωση της Ομοσπονδίας των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων, απάντησε το μεσημέρι το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, με αφορμή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, λίγο νωρίτερα. Σε δήλωσή του μετά την συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα της εκδήλωσης, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του «για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» και τόνισε: «Για εμάς, ως Νέα Δημοκρατία, η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Θα στηρίξουμε, σε κάθε περίπτωση, όλες τις προσπάθειες οι οποίες κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση». Στο σχόλιό του, το γραφείο του κ. Τόσκα αναφέρει: «Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;». Όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, σχετικά με την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας για την εκδήλωση της 29ης Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων, «επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση». Αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, ότι ο κ. Μητσοτάκης, «με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια, σημείωσε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν σε αυτήν». Στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, τέλος, επισυνάπτεται και η άδεια που της χορηγήθηκε από τον Δήμο, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει για την διενέργεια της εκδήλωσης.
militaire