30.6.17

Φωτιά σε Κρυονέρι και Κορώνη. Πλησιάζει σε σπίτια


Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική σε Κρυονέρι και Κορώνη. Αναφορές κάνουν λόγο για τρεις διαφορετικές εστίες στην τελευταία

Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής, στην περιοχή Δροσοπηγή.
Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα.

Μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται αυτή την ώρα και στην περιοχή της Κορώνης, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1:30 το μεσημέρι και ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Μεσσηνία, ενώ από αέρος επιχειρούν τα 3 αεροσκάφη PZL από την Καλαμάτα, ενώ έχουν κληθεί εναέριες ενισχύσεις και από Τρίπολη. 
Οχήματα και πυροσβέστες έχουν κληθεί από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά με σκοπό να δώσουν μάχη με τις φλόγες και να προλάβουν να περιορίσουν τις συνέπειες πριν γίνουν καταστροφικές. Το πιο ανησυχητικό σημείο αυτή την ώρα είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ "Σιψά".
Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης, στις περιοχές Σαράντου και Τουρλάκου.
Στη περιοχή πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ.
πηγή: eleftheriaonline/news247