21.6.17

Απίστευτο! Ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ απομάκρυνε τη Μυτιλήνη από τη Χίο

Τι καλά που θα ήταν να απομάκρυνε 100 μίλια μακρυά την  Τουρκία!!!  ΑΛΕΞ

_________________________________

Η απόσταση που χωρίζει τα δύο νησιά έχει αυξηθεί κατά 4,4 εκατοστά, μετά τον ισχυρότατο σεισμό ο οποίος συγκλόνισε τη Μυτιλήνη στις 12 Ιουνίου.

Τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους είναι συγκλονιστικά! Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο γεωλόγος - σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, η Μυτιλήνη απομακρύνθηκε κατά 4,4 εκατοστά από τη Χίο εξαιτίας του μεγάλου σεισμού της 12ης Ιουνίου.


Όπως εξηγεί ο κ. Γκανάς, η ακριβής αποτύπωση της απόστασης προήλθε από μετρήσεις δύο γεωδαιτικών σταθμών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για ακριβείς μετρήσεις συντεταγμένων εδάφους πριν και μετά το σεισμό και είναι τοποθετημένοι στα δύο νησιά.
Ανακούφιση για τους σεισμολόγους η εκδήλωση του ισχυρού μετασεισμού των 5,3 Ρίχτερ το βράδυ του Σαββάτου (17/06) ανακούφισε τους ειδικούς, που θεωρούν ότι εκτονώθηκε σημαντικά η συσσωρευμένη ενέργεια.

 Έως το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 700 σεισμοί. Όπως τονίζει στην εφημερίδα ο διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Βασίλης Καραστάθης, «παρατηρούμε πλέον μια αρκετά τυπική ακολουθία, με τον αριθμό των μετασεισμών να αρχίζει να μειώνεται σταδιακά. Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος ξεκαθαρίζει: «Ο ισχυρός μετασεισμός των 5,3 βαθμών, δεν πρέπει να δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι τελειώσαμε με τη μετασεισμική ακολουθία. Πρέπει να περιμένουμε κι άλλους ισχυρούς μετασεισμούς, γι' αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των κατοίκων που μένουν σε σπίτια που επλήγησαν από τον σεισμό» 

newsbomb.gr