18.6.17

Δηλητηρίαση οδήγησε στο νοσοκομείο 3000 Τούρκους νεοσύλλεκτους!


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Στην 1η εκπαιδευτική Ταξιαρχία Πεζικού στην Μάνισα, όπου υπηρετούν 6000 νεοσύλλεκτοι παρουσιάστηκαν συμπτώματα δηλητηρίασης μετά το βραδινό φαγητό.   
Περίπου 3000 φαντάροι οδηγήθηκαν στα Νοσοκομεία της περιοχής που τέθηκαν σε συναγερμό , με συμπτώματα δηλητηρίασης, από τους οποίους παρέμειναν για νοσηλεία οι 731.
Ο Νομάρχης της περιοχής που επισκέφθηκε τους ασθενείς εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας ορισμένων επιδεινώθηκε σε σχέση με την  προηγούμενη μέρα.
Ο υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ που επισκέφθηκε τη μονάδα μαζί με τον διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ, διαπίστωσαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός φαντάρου.
Πολίτες και συγγενείς των φαντάρων αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό έξω από το Νοσοκομείο , όταν πήγε να επισκεφθεί τους ασθενείς.
Αυτή είναι η τέταρτη περίπτωση δηλητηριάσεως φαντάρων μέσα σε 24 μέρες αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρωτιούνται ποιοι προστατεύουν την εταιρία Rota Yemekπου ανέλαβε. Κατόπιν διαγωνισμού, την τροφοδοσία 12 μεγάλων στρατιωτικών μονάδων.
 Φαντάροι που τελείωσαν την εκπαίδευση τους στην Μάνισα και μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα της Κύπρου για να υπηρετήσουν το υπόλοιπο της θητείας τους , παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης , ατονία και υψηλό πυρετό. Από αυτούς οι 35 νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Εύλογα οι γονείς και οι ¨αρχές¨ αναρωτιούνται αν πρόκειται για επιδημία που εστιάζεται στους στρατώνες της Μάνισας.
militaire