10.6.17

Ο Τόσκας που βλέπει τα όπλα να περνούν σε χάρτες κι ο 11χρονος νεκρός στο Μενίδι


Διαβάζοντας ρεπορτάζ εφημερίδων λίγες ώρες μετά από τον τραγικό και άδικο θάνατο ενός παιδιού από αδέσποτη σφαίρα, εδώ στην Αθήνα κι όχι στην Καμπούλ, διαπιστώσαμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, γνωρίζει πολλά…Αλλά όλα …επί χάρτου. Όχι στην πράξη.

Διαβάσαμε ότι είχε σε χάρτη όλα τα “θερμά σημεία”  του Ασπροπύργου, του Μενιδίου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων. Από που έρχονται και που πάνε τα όπλα και τα ναρκωτικά. Όλα στο πιάτο… Ή μάλλον όλα στον χάρτη…
Φέρεται να ΄χει πει ότι δεν είναι δύσκολο να εξαρθρωθεί το όλο κύκλωμα “αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση”.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να “καθαρίσουν” αυτές οι περιοχές. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ο κ.Τόσκας συνεχίζει να κοιτάζει τους χάρτες του και στο μεταξύ ένα 11χρονο παιδί έπεσε νεκρό!!!
Το πρωί στείλαμε “κομάντος” θα προβληθούν για μερικές μέρες τηλεοπτικά ρεπορτάζ “αποφασιστικότητας” και μετά… Μετά θα γυρίσουμε στην …κανονικότητά μας. Τα όπλα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται σε κατοικημένες περιοχές της Αθήνας, όχι της Καμπούλ, ο κόσμος θα τρέμει μέχρι τα παιδιά του να επιστρέψουν σπίτι και ο κ.Τόσκας θα συνεχίσει να κοιτά τους χάρτες του! Στο επόμενο κακό θα μπορεί να πει ίσως ότι “εγώ τα ΄λεγα”Είναι πολύ της μόδας στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, οι πολιτικοί να υπερηφανεύονται για όσα λέμε ότι  “προβλέπουν” κι όχι για όσα κάνουν.
Αν συνεχίσουν έτσι, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να επιλέγουμε…αστρολόγους κι όχι πολιτικούς.
Η “αδέσποτη σφαίρα” θα απασχολήσει για κάποιες μέρες τα ΜΜΕ. Μετά θα ξεχαστεί κι αυτή. Αλλά το παιδί που χάθηκε τόσο άδικα δεν πρέπει να ξεχαστεί…
militaire