28.5.17

Σύρος: Λαμπρή Υποδοχή της περιπύστου εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Δημήτριο (VIDEO+ΦΩΤΟ)


Με ιδιαιτέρα χαρά και συγκίνηση έγινε η επίσημη υποδοχή της Ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Σύρο.
Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού , το σύμβολο των ορθοδόξων της Ανατολής, την «Κυρά του Πόντου», Βρίσκεται για πρώτη φορά στο νησί της Σύρου, με την ευκαιρία της επετείου της ευρέσεως της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Ερμούπολη.

Η εικόνα μεταφέρθηκε την Πέμπτη με αεροσκάφος της Astra Air Lines (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ η επίσημη υποδοχή έγινε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων  των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Λίγο μετά τις 18:30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθερος Β’ συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος και Παροναξίας Καλλίνικος, μετέφερε κοντά την εικόνα της Παναγίας.
Εκεί την περίμεναν παραταγμένοι, το τάγμα της Εθνοφυλακής Ερμούπολης, μέλη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, εκατοντάδες πιστοί και τα παιδιά του Κατηχητικού.
Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχε  ενεργά ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης, αλλά και Σύλλογοι Ποντίων από την Αθήνα.
Ο ναός θα είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να προσκυνήσουν οι άνθρωποι το ιερό εικόνισμα.
Τέλος, την Τρίτη η εικόνα θα επιστρέψει και πάλι με την απευθείας πτήση της Astra Air Lines από την Σύρο στη Θεσσαλονίκη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:CYCLADES24 ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΒΙΤΣΑΣ