10.5.17

Οι Τούρκοι ναυπηγούν υποβρύχια type 214 και εμείς...!


Ινδονήσιοι στην Πόλη για το πρόγραμμα των υ/β Type 214

Αντιπροσωπεία ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών των ναυτικών δυνάμεων της Ινδονησίας αφίχθησαν στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχουν επαφές με Τούρκους ομολόγους τους, αλλά και υπεύθυνους των ναυπηγείων Golcuk για την απόκτηση υποβρυχίων αναερόβιας πρόωσης Type 214.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υποναύαρχος Μουλαντί, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής αξιωματικό οπλικών συστημάτων και ηλεκτρονικού πολέμου, αρχιπλοίαρχο Πουρναβάν και τον υπεύθυνο υλικού αρχιπλοίαρχο Μπαχτιάρ.

Στα ναυπηγεία Golcuk ναυπηγούνται, κατόπιν γερμανικής αδείας, τα νέα υποβρύχια Type 214 του τουρκικού Ναυτικού. Το ναυπηγείο έχει αναλάβει την υποχρέωση ναυπήγησης έξι υποβρυχίων του τύπου τα οποία, όταν ενταχθούν σε υπηρεσία, θα απειλήσουν σημαντικά την ναυτική ισορροπία στο Αιγαίο.
Το πρώτο από τα υποβρύχια πάντως αναμένεται να καθελκυστεί το 2019 καθώς το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει σημαντικά και λόγω εμπλοκής των Τούρκων με τους Γερμανούς. Στις αρχές του 2017 Γερμανοί και Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε επίσημη παρουσίαση των υποβρυχίων στο Ναυτικό της Ινδονησίας.
defence-point