30.5.17

Καταγγελία Μακρόν μπροστά στον Πούτιν: Russia Today και Sputnik έκαναν «προπαγάνδα» εναντίον μου


French President Emmanuel Macron (R) and his Russian counterpart Vladimir Putin (L) hold a joint press conference at the Palace of Versailles as they meet for talks before the opening of an exhibition marking 300 years of diplomatic ties between the two countries, in Versailles, near Paris, France, 29 May 2017. EPA, ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, POOL

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο, διαδραμάτισαν ρόλο «οργάνων επηρεασμού και προπαγάνδας» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία. 
Σ’ αυτό επέμεινε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις Βερσαλλίες με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η ομάδα του Μακρόν είχε καταγγείλει αυτά τα δύο ρωσικά ΜΜΕ ότι αποτελούσαν «μέρος ενός μηχανισμού που είχε στόχο να μας βλάψει» και να ευνοήσει υποψήφιους που τάσσονταν υπέρ μιας επαναπροσέγγισης με τη Μόσχα, όπως η αντίπαλος του κεντρώου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. 

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία συζήτησαν οι πρόεδροι Μακρόν και Πούτιν 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι “θα παρακολουθεί συνεχώς” αν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία και ιδίως στην Τσετσενία, τονίζοντας ότι απόσπασε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την υπόσχεση ότι θα φροντίσει ώστε να φανεί “όλη η αλήθεια” όσον αφορά τις διώξεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων. 

“Ο πρόεδρος Πούτιν (…) μου ανέφερε ότι ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες για το θέματα των ΛΟΑΔ στην Τσετσενία και μέτρα που στοχεύουν να ρίξουν φως στη δράση των τοπικών αρχών” είπε ο Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες στις Βερσαλλίες.


ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Βερσαλλίες, France