20.5.17

«P for Power»: Το Bloomberg εκθειάζει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν και τον χαρακτηρίζει τον «απόλυτο ηγέτη» (βίντεο)


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Βλαδίμηρος Πούτιν διαθέτει ανά τον κόσμο φανατικούς θαυμαστές και φανατικούς εχθρούς αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς όλοι τους έχουν ένα κοινό: Τον θαυμάζουν απεριόριστα και τον θεωρούν το τέλειο υπόδειγμα ηγέτη στην σύγχρονη εποχή.
Είναι ο άνθρωπος ο οποίος εντυπωσιάζει τους πάντες με τις πολλαπλές ικανότητές του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει άριστα σχεδόν κάθε είδους φορητό οπλισμό, είναι εξπέρ στο τζούντο και πολύ καλά εκπαιδευμένος στο Σάμπο, που σημαίνει ότι ακόμα και σε μια πάλη σώμα με σώμα δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε video το οποίο είναι αφιερωμένο στην πορεία του Ρώσου προέδρου από τις φτωχογειτονιές της Ρωσίας στην KGB και ακολούθως στην εξουσία το Bloomberg: «Putin... P for Power», ενώ τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους ανθρώπους που διαθέτουν σχεδόν απόλυτη δύναμη.
Σαν πράκτορας της KGB ήταν στην «πρώτη γραμμή» καθώς είχε τοποθετηθεί στο ανατολικό Βερολίνο.
Ναι ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν τυχαίος, είχε μόρφωση εκπαίδευση και πάνω απ'ολα έντονα βιώματα, για αυτόν τον λόγο άλλωστε κατέληξε να μπορεί να κυβερνήσει με τέτοια επιτυχία μια πολύ δύσκολη υπερδύναμη όπως η Ρωσία. Οι ΗΠΑ είναι διαφορετική περίπτωση, κυβερνώνται από το «βαθύ κράτος» και τους θεσμούς τους οι οποίοι ελέγχονται από αυτό.
Η Ρωσία ουδέποτε είχε ισχυρούς θεσμούς, παρά μόνο ισχυρούς ηγεμόνες, όταν είχε αδύναμους ηγέτες τότε διένυε περιόδους μεγάλης συμφοράς.
Ο Β.Πούτιν επιχειρεί να ααφήσει πίσω του παρακαταθήκη, ακριβώς αυτό: Ένα κράτος που θα λειτουργεί έτσι και αλλιώς μετά την απόσυρσή του από την πολιτκή σκηνή
Δείτε τις βασικές στιγμές της ζωής του Ρώσου προέδρου:
pronews